Kuharica otkrila trik za savršeno mekano tijesto za pizzu: Ovo je njena "tajna"

1
Radiosarajevo.ba
Kuharica otkrila trik za savršeno mekano tijesto za pizzu: Ovo je njena "tajna"

U moru brzih recepata, oni za pizzu uz savršeno mekano i tanko tijesto se posebno izdavajuju.

Jedna kuharica otkrila je svoj recept za, kako je navela, "prepremekanu pizzu", ukusnu i dan poslije.

Njen trik za savršeno mekano tijesto je med.

Adnan Repeša: Faruk Šehić - zelena voda

U nastavku prenosimo njen recept:

Sastojci

Tijesto

  • 1 vrećica suhog kvasca
    1 kašičica soli
    1 kašika meda
    3 kašike maslinovog ulja
    300 ml mlake vode
    450 gr brašna tip 400
    kisela pavlaka
    jaje
    trapist sir
    bosiljak
    origano
    kečap
    paradajz pelat
    šunka
    roštiljske kobasice

Priprema

Umijesiti tijesto od gore navedenih sastojaka i pustiti da nadođe 15 minuta.

Za vrijeme dok nadolazi tijesto, pripremiti kobasicu – narezati je na kolutove, šunku na kockice. U posebnoj posudi sjediniti origano, bosiljak, kečap i paradajz pelat. Takođe, posebno umutiti jaje i pavlaku. Sir izrendati.

Kada tijesto nadođe, razviti ga i pomoću oklagije prebaciti na podmazanu i brašnom posutu tepsiju. Izbockati ga viljuskom. Premazati prelivom sa paradajz pelatom pa poredati kobasice, šunku.

Staviti da se peče na 250C oko 10 minuta. Izvaditi iz pećnice, preliti sa filom od pavlake i jaja. Vratiti da se peče na smanjenoj temperaturi. Peći još 10 minuta, izvaditi i posuti sirom. Vratiti u pećnicu samo da se sir otopi.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak