Specijalni nastup Ajdina Osmanovića u Sarajevu: Genije s 'bisernim grlom' oduševio publiku

2
Fena

Ajdin Osmanović, trinaestogodišnji učenik iz Srebrenika, već prozvan 'čudom od djeteta', 'anđeoskim glasom' i 'bisernim grlom' zbog njegove iznimne muzikalnosti i prefinjene i emotivne interpretacije, izveo je danas u Sarajevu u okviru manifestacije "Dani evropskog nasljeđa" nekoliko bosanskohercegovačkih tradicionalnih, kao i regionalnih zabavnih i narodnih numera lijepih nota, tokom 45-minutnog programa na Šetnici kulture, u organizaciji Federalnog ministarstva kulture i sporta.

"Na spomen njegovog imena vežemo sevdalinku i profinjen, neobično 'zvonkast' jedinstveni glas nazvan "biserno grlo”. Ovaj dječak neprikosnovenog muzičkog talenta već je održao nekoliko solističkih koncerata i gostovao u skoro svim medijskim kućama u Bosni i Hercegovini ali i susjednoj Sjevernoj Makedoniji koja je uživala u njegovim izvedbama tradicionalne makedonske muzike", navedeno je iz Ministarstva.

Resorna ministrica Sanja Vlaisavljević je, prije današnjih Ajdinovih izvedbi u pratnji njegovog mentora Jasmina Brašnjića, najavila mladog umjetnika rekavši da je on genije i blago Bosne i Hercegovine.

Mladi ribolovac ostvario ulov života u Neumu: Uhvatio tunu tešku 115 kg

Najavila je pomoć Ministarstva u nabavci klavira 'pianino' za Ajdina naglašavajući da talente poput njegovog treba njegovati i pomagati mladim ljudima kako ne bi napuštali vlastitu domovinu u potrazi za boljim životom u nekoj drugoj zemlji. Ministrica naglašava također da je Ajdin osvojio treće mjesto u junu ove godine na internacionalnom takmičenju u Njemačkoj.

Programi na Šetnici kulture u okviru "Dana evropskog nasljeđa" obično budu upriličeni srijedom ali je ovog puta učinjena iznimka i termin prilagođen Ajdinovim obavezama zbog toga što je riječ o posebnom gostu, navedeno je također iz kabineta ministrice Vlaisavljević uz napomenu da je riječ o mladiću posebnog glasa, kojeg treba promovirati kao primjer i motivaciju drugima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak