Skrivena značenja kostima u seriji Bridgerton

0
Radiosarajevo.ba

Netflixova nova originalna serija Bridgerton puna je tmurnih radnji, hirovitih likova, uzbudljivih tračeva i senzacionalne mode.

Serija koja je adaptirana iz bestselera Julije Quinn prati društvenu sezonu u Regency Londonu, a do sada je pratilo više od 63 miliona gledalaca.

U produkciji Shondalanda, tvorca Chris Van Dusena, publika je oduševljena kostimografijom.

Foto: Netflix

Bridgerton ne imitira tačan izbor odjeće i stila Regency Londona 1813. godine. Umjesto toga, kostimografkinja Ellen Mirojnick se pozvala na palete boja, fantazije i obrise iz 1950-ih i 1960-ih, navodi Vogue.

Na kraju sezone dizajnirano je i kreirano više od 7.500 kostima, od kojih mnogi imaju skrivena značenja.

Tokom sezone publika se upoznaje s različitim porodicama i njihovim stilovima.

Foto: Netflix

Na kraju sezone postalo je jasno da svaka porodica ima svoj pristup modi i bojama, kako je primijetila Insiderova reporterka za zabavu Claudia Willen.

Odabir boja bio je namjeran, a nijanse koje porodice nose otkrivaju skrivene stvari o svakoj porodici.

U gotovo svakoj epizodi Bridgertonovi su primijećeni u prigušenim bojama.

Puno je blijedo plavih, zelenih i srebrnih boja, zajedno s blijedo ružičastom Eloise Bridgerton (glumi je Claudia Jessie).

Foto: Netflix

"Oni su istaknuta porodica u društvenoj sezoni, pa smo željeli da njihova paleta boja bude puderasta - ove blijedoplave, srebrne i zelene boje poput šapata u bojama", rekao je Mirojnick za Vogue iz Bridgertonsa.

Ove blijede boje simboliziraju porodičnu klasu i položaj.

Uz to, dizajner produkcije Will Hughes-Jones rekao je za Southern Living da je najčešće plava boja koju nose Bridgertoni Wedgwood Blue.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak