Kako je jedna scena iz filma Rogue One ukrala srca Star Wars fanova

Radiosarajevo.ba
Kako je jedna scena iz filma Rogue One ukrala srca Star Wars fanova
Da vas odmah upozorimo – ako dosad niste gledali “Rogue One: A Star Wars Story" možda je najbolje da dalje prestanete čitati, slijede ozbiljni spoileri!

Još jednom ste upozoreni...

 

Dakle, scena sa Darth Vaderom. U filmu Rogue One upoznali smo nove, izvrsne likove iz priče o Ratovima zvijezda, ali red je priznati – Darth Vader, gospodar tame, bio je taj koji je bio tzv. “the big scene stealer”.

 

Fanovi koji su smatrali da Vadera neće biti mnogo u filmu, nisu se prevarili, ali je zato svaka scena u kojoj se gospodar Sitha pojavio bila itekako vrijedna.

 

Kompletna posljednja sekvenca filma vodi vas u trenutke koji se dešavaju prije početka filma Star Wars: Episode IV - A New Hope, otkrivajući nam kako su pobunjenici bili jako blizu toga da izgube planove za Zvijezdu smrti. U toj sceni vidimo nemilosrdnog Vadera koji se sa svjetlosnom saboljom i Silom probija kroz pobunjenike kako bi vratio ukradene planove.

 

Da li je scena bila izvrsna?

 

Evo kako ju je jedan od velikih fanova Star Warsa opisao:

 

“Darth Vader konačno je dobio trenutak u kojem vidimo koliku moć ima kao Sith lord i, “oh my”... U sekundama se izbori sa sedmoricom pobunjenika pomoću svjetlosnog mača, ali uglavnom koristeći svoju duboku moć Sile. Gledati Vadera kako baca nekog u zrak samo uz pomoć Sile, drži ga tamo i uništi još jednog pobunjenika je bila scena za koju nisam znao da sam je morao vidjeti. Gledati kako pobunjenici bježe u strahu od najjačeg negativca mog djetinjstva bilo je potpuno nevjerovatno. Mislim da niti jednom nisam trepnuo tokom ove scene i vjerujem da mi je ovo jedna od najdražih scena iz bilo kojeg Star Wars filma.”

 

Sličnog su stava i drugi fanovi, koji imaju samo jednu molbu za Disney i Lucasfilm: “Molimo vas, dajte nam film o Darth Vaderu!”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak