Quentin Tarantino otkrio koji svoj film smatra najboljim

0
Radiosarajevo.ba
Quentin Tarantino otkrio koji svoj film smatra najboljim

Jedan od najuspješnijih redatelja svih vremena Quentin Tarantino otkrio je za koji vlastiti film smatra da je njegov najbolji uradak.

Tarantino je rekao kako je film Bilo jednom u Hollywoodu, po njegovom mišljenju, najbolje što je nastalo pod njegovom palicom.

Redatelj u svom širokom opusu ima filmove kao što su Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill, Django Unchained i mnoge druge, no čini se kako mu je upravo film koji je posljednji objavio srcu najdraži.

Poznati meteorolog objavio prognozu do kraja maja. Mnogima se neće dopasti

Tarantino će snimiti samo još jedan film prije penzije: Ovo su mu opcije

"Godinama su me ljudi znali pitati takve stvari", rekao je za Variety. "I rekao bih nešto poput: O, svi su oni moja djeca. Iskreno mislim da je Bilo jednom u Hollywoodu moj najbolji film."

Radnja filma smještena je u 1969. godinu, a u središtu su bivši TV glumac Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) i njegovog dubler Cliff Booth (Brad Pitt), koji se sele u LA u pokušaju da se probiju u Hollywood.

Međutim, na kraju se presele u susjedstvo glumice Sharon Tate (koju glumi Margot Robbie), supruge reditelja Romana Polanskog, koju je u stvarnom životu ubila obitelj Manson dok je bila trudna.

Film je srušio redateljev vlastiti rekord, zaradivši procijenjenih 40.4 miliona dolara u prva dva dana prikazivanja. Impresivna zarada na kinoblagajnama značila je da je film nadmašio prethodno Tarantinovo otvaranje s najvećom zaradom, film Inglorious Basterds, koji je 2009. zaradio 38 miliona dolara.

Bilo jednom u Hollywoodu na 92. dodjeli Oscara dobio je nominacije za najbolji film, najboljeg reditelja, najboljeg glumca, najbolji originalni scenarij, najbolju kameru, najbolju kostimografiju, najbolju montažu zvuka i najbolje miksanje zvuka, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak