James Night pjeva Plavi orkestar i Balaševića na engleskom

1
Radiosarajevo.ba
James Night pjeva Plavi orkestar i Balaševića na engleskom

Znate li ko je James Night? Vjerovatno ne, osim ako niste na TikToku i imate ispod 25 godina.

James Night je pseudonim Leonarda Šajina iz Hrvatske, koji na svojim društvenim mrežama objavljuje prepjeve pjesama sa ex-Yu prostora, uglavnom po željama svojih pratilaca.

Na TikToku najviše uspjeha imale su njegove verzije pjesama Plavog orkestra i Đorđa Balaševića, ali ima ih tu još puno, poput Zenica bluza od Zabranjenog Pušenja ili Cesarice od Olivera.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

@thejamesnight

Cardas 🦶 #dordebalasevic #devojkasacardasnogama #tiktokbalkan #tiktoksrbija #tiktokhrvatska #tiktokbosna #tiktok #capcut #viral #fyp #pjevanje #cover #prijevod #engleski #tiktokaustria #tiktokdeutschland #novisad #tiktokslovenia

♬ original sound - James Night

Djevojka sa čardaš nogama je također jedna od njegovih traženiijh izvedbi.

@thejamesnight

Bolje biti pijan nego star na engleskom!! Pokusao sam zadrzati emociju pjesme, lyricse sam morao malo promijeniti kako bi bilo zvucnije 😆 #pjevanje #boljebitipijannegostar #plaviorkestar #balkantiktok #tiktokhrvatska #tiktokbosna #tiktoksrbija #tiktokbalkan #cover #english #prijevod

♬ original sound - James Night

James, tj. Leonardo trenutno ima više od 20 hiljada pratitelja na TikToku i 250 hiljada lajkova, dok ga na Instagramu prati 4 i po hiljade ljudi. Ovaj izuzetno talentirani mladić je rodom iz Vinkovaca, a već je sa šest godina po sluhu naučio svirati klavir, te kasnije nastavio u muzičkoj školi. Za režiju spota "Godišnji“ grupe Pocket Palma, bio je 2020. godine nominovan za nagradu Porin u kategoriji najboljeg video spota. 

Krenuo je i sa autorskom muzikom, te prije godinu dana objavio i svoj prvi album. Sada je pod okriljem izdavačke kuće Dancing Bear iz Zagreba upravo objavio i novi singl Silver lining.

Muziku i tekst je napisao sam, a njegova je i realizacija video spota, koji je inspirisan hvaljenim filmom "Everything Everywhere All At Once". 

Navodno je Leonardova mama iz Zenice, što je bio i razlog za prepjev Zenica blues. Prepjevi zvuče i kao parodija, ali i kao ozbiljne pjesme, na slušaocu je da odluči.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@thejamesnight/video/7167303400130972934[/tiktok]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak