Porodica Olivera Dragojevića upozorila: Ne pokušavajte zaraditi na njemu

Radiosarajevo.ba
Porodica Olivera Dragojevića upozorila: Ne pokušavajte zaraditi na njemu
Porodica Olivera Dragojevića obratila se na Facebook stranici svima koji pokušavaju ili bi mogli pokušati zaraditi na imenu legendarnog pjevača.

"Porodica Olivera Dragojevića ovime se obraća javnosti, kao i svima koji u njegovu čast žele organizirati bilo kakva događanja ili njegovo ime i umjetničko stvaralaštvo koristiti za svoje, ili potrebe svojih firmi.

Vesna se oprostila od supruga Olivera riječima koje će vas rasplakati 

Pjesmom, pljeskom i bakljadom hiljade ljudi ispratilo Olivera Dragojevića

Ovime želimo skrenuti pažnju na to da se na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka, a posebno na temelju Uredbe Europske Unije br. 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. aprila 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, svako neovlašteno korištenje i obrada osobnih podataka smatra protupravnim", započinje saopćenje koje su objavili početkom septembra.

"Primijećeno je da postoje tendencije korištenja imena Olivera Dragojevića u razne komercijalne svrhe, u kontekstu koji citirani Zakon i Uredba EU smatra protupravnim.

U vidu odredbi Zakona o zaštiti osobnih podataka, a podredno i odredbi Zakona o obveznim odnosima, ljubazno Vas molimo da osobne podatke gospodina Olivera Dragojevića, posebno uključujući njegovo osobno ime, ne koristite u svrhu promocije, marketinga, koncerata, priredbi i ostalih sličnih događaja bez prethodnog pisanog odobrenja njegove porodice, budući da umjetnička vrijednost njegovog imena predstavlja kako osobnu vrednotu za njegovu porodicu tako i neizostavni dio cjelokupne hrvatske muzičke baštine", piše u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak