Rodna kuća okićena cvijećem: Vela Luka tuguje za Oliverom Dragojevićem

Anadolija
Rodna kuća okićena cvijećem: Vela Luka tuguje za Oliverom Dragojevićem
Foto: Anadolija / Dragojevević je mnog vremena provodio u Veloj Luci, gdje će biti i pokopan
Rodno mjesto Olivera Dragojevića, jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača i muzičara svih vremena, priprema se za pogreb koji će se održati u srijedu na mjesnom groblju u Veloj Luci.
 
Rodna kuća pjevačke legende Olivera Dragojevića koji je preminuo u 71. godini, smještena u centru lučkog mjestašca Vela Luka na otoku Korčuli, okićena je cvijećem, a ispred ulaza brojni su poštovatelji, prijatelji i obožavatelji zapalili i svijeće.
 
Iako je veći dio svog života proveo u Splitu, Oliver Dragojević uvijek je ostao vezan za svoje rodno mjesto na Korčuli u koje je redovno odlazio na odmor i ribolov.

Njegova rodna kuća smještena je u samom centru mjesta, neposredno uz more od kojega je dijeli samo cesta, a u blizini su mjesne konobe, restorani i peškarija, ribarnica.

Posljednji ispraćaj za legendu hrvatske glazbe održat će se sutra u Splitu, a prekosutra, u srijedu u 18 sati, održat će se pogreb na starom mjesnom groblju sv. Roko u Veloj Luci, smeštenom uz kapelicu izgrađenu 1939. godine.

Na zgradi općine Vela Luka zastave su spuštene na pola koplja, u mjestu u kojem je većina stanovnika Olivera osobno poznavala, osjeti se tuga i pijetet za sumještaninom koji je proslavio svoje mjesto.

Na inicijativu premijera Andreja Plenkovića, Hrvatska vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici donijela odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića koji će se obilježiti sutra.

Na otok Korčulu će u srijedu pristići hiljade obožavatelja i Oliverovih prijatelja i kolega sa estrade.

Za brojne poklonike lika i djela Olivera Dragojevića koji će doći na sprovod bit će organiziran i poseban prijevoz katamaranom namijenjenim samo za ovu prigodu.

U mjesnim kafićima u Veloj Luci, kao i na lokalnom Radiju  Korčula, emitiraju se samo Oliverovi stari i novi hitovi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije