Pogledajte trailer za bh. film 'Sve si u pravu' u režiji Azura Jahića

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte trailer za bh. film 'Sve si u pravu' u režiji Azura Jahića

Bosanskohercegovačka kinematografija postala je bogatija za još jedan igrani film, a riječ je o ostvarenju Sve si u pravu, za koje režiju potpisuje tuzlanski umjetnik Azur Jahić. 

Film Sve si u pravu donosi splet priča koje savršeno oslikavaju aktuelno vrijeme u kojem živimo, a u kojem smo izloženi raznim izazovima, posebno onima koji pokušavaju pogaziti moralnost i etičnost.  

Jahić je tekst za ovo filmsko ostvarenje počeo pisati u vremenu pandemije koronavirusa, a veoma brzo njegova razmišljanja su ostajala na papiru. 

Kralj Charles je rado viđen gost u BiH: Pogledajte kako je izgledala njegova posjeta Mostaru 2004.

"Ekranizirao sam priču koja oslikava naše današnje živote, odnosno jasno se uklapa u vrijeme u kojem živimo. Gledatelji će imati priliku vidjeti ljude koji su izrazito etični i moralni, međutim, situacije ih navode u sukobe sa samim sobom. Generalno, danas je veoma teško ostati čist kao suza jer i najispravniji ljudi prije ili kasnije moraju pokleknuti", kaže Jahić.

Film suštinski prati muškarca, koji je odrastao u porodici s velikim moralnim načelima, ali ga okrutnost bh. sistema odvodi u sasvim drugom smjeru. Krajnja odluka koju donese ostavit će najviše refleksija u ostatku njegovog života. 

"Obična osoba je ta koju sistem gazi, bez mogućnosti da napreduje i dobije zaposlenje. U jednom trenutku, nalazi se u takvoj situaciji u kojoj mora donijeti odluku o tome da li će zadržati svoja moralna načela i ostati čistog obraza, ili će ipak prevagnuti na onaj tas vage koji je pun i koji mu donosi mnogo toga", priča Jahić. 

Film je sniman na tuzlanskim lokacijama, a uloge su utjelovili Armin Filipović, Irfan Kasumović, Jasmina Čelebić-Tanović, Jasmina Dedić-Ibrić, Midhat Kušljugić, Mirza Ćatibušić, Milenko Iliktarević, Irma Zukić, Luka Spasojević, Mirza Mujagić i Damir Kahrimanović

Muziku potpisuju Edvin Hadžić i Azur Jahić, za maske je bila zadužena Una Stjepić, dok je kostimografkinja Vesna Teodosić. Uz Jahića, za snimanje kamerom je bio zadužen i Jasmin Jatić.  Premijerno prikazivanje filma očekuje se na jesen u Tuzli, a do tada gledatelji mogu pogledati trailer koji je objavljen prije nekoliko dana. 

Azur Jahić je tuzlanski kantautor, tekstopisac i video kreator, a njegov stvaralački opus je prilično bogat. Osim što je napisao i komponovao više od 100 pjesama za druge izvođače u svim žanrovima, autor je humoristične TV serije Amidžići, kao i okvirno 170 epizoda TV emisija za djecu. Potpisao se i kao kompozitor za brojne dokumentarne i zabavne TV serije, producirao je pozorišne predstave, a na sve to je to je i autor kratkog igranog filma Radio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak