Počelo snimanje nastavka čuvene jugoslavenske komedije "Žikina dinastija"

3
Radiosarajevo.ba
Počelo snimanje nastavka čuvene jugoslavenske komedije "Žikina dinastija"

U Beogradu je počelo snimanje nastavka čuvene jugoslavenske komedije Žikina dinastija.

Novi film pod nazivom Povratak Žikine dinastije je u režiji Milana Konjevića, a po scenariju Milene Marković.

Glavnu ulogu tumači Nikola Kojo, koji se vraća u liku Miše Pavlovića nakon više od 30 godina. Miši u Srbiju dolaze sinovi koje dugo nije vidio jer žive s Natašom u Moskvi, ali kada stignu momci koji nose imena svojih pradeda - Žike i Milana, kreće nova luda godina, puna smijeha, avanture i porodičnih vrijednosti.

Potop Dinama u Munchenu: Modri će što prije probati zaboraviti prvih 45 minuta protiv Bayerna

Od starih likova vraćaju se Vesna Čipčić kao Frau Elza, kao i Vladimir Petrović kao Boba, a bit će još nekih iznenađenja, najavljuju producenti.

Snimanje filma redovno obilazi i Jovan Marković, kreator starog serijala, koji je aktivno uključen i u produkciju novog dijela, kao ko-producent i konsultant na scenariju. Novi scenario radila je njegova kćerka Milena Marković.

Praunuci legendarnih likova bit će u fokusu novog filma, a novi Žika biće Nikola Brun, dok će Milana igrati Gavrilo Ivanković. Jednu od glavnih uloga odigrat će poznata manekenka i voditeljica Danijela Dimitrovska, kojoj će ovo biti prva filmska uloga.

Tu su i poznata glumačka imena kao što su Srđan Timarov, Mladen Sovilj, Jovo Maksić, Milena Predić, Slobodan Boda Ninković, te mlade glumice Katarina Veljović, Tamara Radovanović i Mina Nenadović.

Film se snima na lokacijama u Beogradu, Pančevu i na Zlatiboru. Premijera je planirana za jesen 2025. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak