Novi "Alien" oduševio gledatelje: "Najbolji SF film posljednjih godina"

0
Radiosarajevo.ba
Novi "Alien" oduševio gledatelje: "Najbolji SF film posljednjih godina"

Dugoočekivani naučnofantastični film Alien: Romulus, koji je nastao u režiji Fedea Alvareza, reditelja horor filmova Evil Dead i Don't Breathe, imao je premijeru prije nekoliko dana.

Mnogi kritičari i gledatelji odmah nakon filma napisali su svoje dojmove, a film zasad ima većinom dobre kritike.

Podsjetimo, radnja sedmog filma u franšizi smještena je između filmova Alien iz 1979. godine i njegovog nastavka Aliens iz 1986. godine. Priča govori o grupi mladih istraživača koji se na napuštenoj svemirskoj stanici moraju suočiti s najstrašnijim oblikom života u svemiru.

Peta noć SFF-a | Slavnoj glumici Meg Ryan uručeno Počasno Srce Sarajeva

Iako se ocjene mogu promijeniti s obzirom na to da se film tek nekoliko dana prikazuje u kinima, na Rotten Tomatoesu zasad ima ocjenu od 82 posto od kritičara i 86 posto od publike. Na IMDb-ju trenutno ima ocjenu 7.5 od 10.

Alien: Romulus na Rotten Tomatoesu ostvaruje bolje rezultate kod publike nego kod kritičara, ali i dalje ima puno više dobrih osvrta u odnosu na one kojima se film nije svidio.

Richard Roeper iz Chicago Sun-Timesa napisao je: "Film koji ima cool i retro viziju budućnosti iz 1980-ih djeluje autentično."

Dobru recenziju je napisao i Richard Lawson iz Vanity Faira: "Uspješan u svojoj najosnovnijoj funkciji. Da nije imao nekoga poput Alvareza kao reditelja, Romulus je sigurno mogao biti puno gori."

John Nugent iz Empire Magazinea napisao je: "Alien: Romulus uključuje sve što treba za hit, ali i pamti 'sastojke' potrebne za dobar Alien film te ih izvodi sa zadivljujućom vještinom i pažnjom. To je službeno treći najbolji film u franšizi."

Mnogi su gledatelji napisali da im je ovo jedan od boljih Alien filmova koje su gledali.

"Ovo mi je možda jedan od najboljih Aliena. Ništa neće nadmašiti original, ali ovo je jako dobro", "Odličan film i vizealni efekti", "Najbolji SF film posljednjih godina", "Odličan horor, još uvijek sam u šoku od gledanja", "Film je bio super od početka do kraja", neki su od niza pozitivnih osvrta gledatelja na Rotten Tomatoesu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak