Netflix otkazao hvaljenu seriju nakon jedne sezone, fanovi razočarani: "Brišem svoj račun"

0
Radiosarajevo.ba
Netflix otkazao hvaljenu seriju nakon jedne sezone, fanovi razočarani: "Brišem svoj račun"

Netflix je nakon jedne sezone otkazao seriju Kaos, crnu komediju inspiriranu grčkom mitologijom.

Seriju je kreirala Charlie Covell, kreatorica poznate britanske serije The End of The F***ing World, koja je osvojila dvije nagrade BAFTA.

Mnoge obožavatelje iznenadila je vijest o otkazivanju serije koja se, nakon premijere na Netflixu, nalazila na spisku top 10 najgledanijih nekoliko sedmica, piše Variety.

Učesnici emisije "Večera za 5" na RTL-u pjevali Thompsonovu pjesmu koja veliča tzv. Herceg Bosnu

Radnja je smještena u modernom okruženju, a poznati glumac Jeff Goldblum glumio je Zeusa. Zeus je okovao Prometeja (Stephen Dillane) nakon što se on usprotivio njegovoj božanskoj vladavini nad ljudima. Prometej tada pokušava svrgnuti Zeusa uz pomoć troje smrtnika: Euridike, Ariadne i Kaeneusa.

Prva sezona serije imala je osam epizoda, a uz Goldbluma u njoj su glumili Janet McTeer, Aurora Perrineau, David Thewlis, Rakie Ayola, Killian Scott, Leila Farzad, Nabhaan Rizwan, Debi Mazar, Stephen Dillane, Misia Butler, Billie Piper i mnogi drugi.

Vijest o otkazivanju serije ubrzo se proširila društvenim mrežama, a brojni obožavatelji serije razočarani su odlukom i smatraju da Netflix najčešće otkazuje samo one dobre i kreativne serije vrijedne gledanja.

"Netflix očito mrzi serije koje imaju dobre recenzije. Ne mogu vjerovati da su otkazali Kaos!" napisao je jedan korisnik X-a.

"Ovo je bila jedna od najboljih serija koje je Netflix imao u dugo vremena. Svaki je element bio dobro promišljen, a serija je bila vrlo kreativna. Neko bi u Netflixu trebao dobiti otkaz", napisao je drugi.

Jedan korisnik dodao je da će obrisati svoj račun.

"Brišem svoj račun nakon ovoga. Ne želim plaćati platformu koja promovira smeće i snima sezone lošeg sadržaja, a dobre serije otkazuje", napisao je.

"Sramite se. Nemam vam što drugo poručiti osim toga. Ljude iz Netflixa očito ne zanima mišljenje gledatelja koji ih plaćaju, jer otkazuju sve što volimo gledati", komentar je još jedne korisnice X-a na otkazivanje serije.

Prva sezona Kaosa ostvarila je dobre rezultate na Rotten Tomatoesu. U ovom trenutku prva sezona ima ocjenu 76 posto od kritičara i 83 posto od publike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak