Keanu Reeves je odbio da glumi u nastavku jednog od najuspješnijih filmova 90-ih: Evo šta je razlog

0
Radiosarajevo.ba

Akcijski triler Brzina (Speed) iz 1994. godine s Keanuom Reevesom u glavnoj ulozi omiljen je među mnogim gledaocima, ali uprkos velikom uspjehu, glumac je odbio da glumi u nastavku.

U prvom filmu Reeves je tumačio ulogu Jacka Travena, mladog policajca koji je prisiljen da održi gradski autobus na brzini većoj od 80 km/h kako bi spriječio eksploziju bombe.

Brzina je ubrzo nakon izlaska postala jedan od najuspješnijih filmova 1994. godine, zaradivši više od 350 miliona dolara (611,47 miliona KM).

Velika grupa građana Marijin Dvor: 'Kandidati za načelnike Općine Centar, ovo tražimo od vas'

Obožavatelji su hvalili Reevesovu izvedbu, kao i i glumu Sandre Bullock, koja je glumila putnicu u autobusu.

"Razmišljam o Keanuu Reevesu u Brzini (opet)", napisao je jedan korisnik X-a gotovo 30 godina nakon premijere filma, dok je drugi obožavatelj objavio: "Keanu Reeves je fenomenalan u Brzini", prenosi Unilad.

Keanu Reeves i Sandra Bullock izrazili želju za snimanjem nastavka svog kultnog filma

Uprkos uspjehu filma, Reeves nije htio da glumi u nastavku.

Brzina 2 izašla je 1997. godine, a Bullock je ovog puta glumila uz Jasona Patricka, koji je utjelovio njenog partnera. U nastavku, par odlazi na odmor na Karibe, ali njihovo krstarenje pretvara se u noćnu moru kada zlikovac kojeg glumi Willem Dafoe, preuzme kontrolu nad brodom.

Reevesova odluka da ne glumi u nastavku razočarala je mnoge obožavatelje, ali glumac je 2021. godine obrazložio svoju odluku. Gostujući u britanskoj emisiji The Graham Norton Show, Reeves je objasnio da u to vrijeme "nije dobro reagovao na scenarij".

"Zaista sam želio da radim sa Sandrom Bullock, volio sam da igram Jacka Travena i volio sam Brzinu, ali brod za krstarenje? Nisam imao ništa protiv umjetnika uključenih u projekat, ali tada sam osjećao da to jednostavno nije za mene".

Također je 2015. godine u emisiji Jimmyja Kimmela podijelio sličan razlog.

"Pročitao sam scenarij i pomislio: 'Brod za krstarenje je čak sporiji od autobusa'. Rekao sam: 'Volim vas, ali to jednostavno nije za mene'", kazao je Reeves.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak