Jedan od najgledanijih horora na Netflixu dobija nastavak

0
Radiosarajevo.ba
Jedan od najgledanijih horora na Netflixu dobija nastavak

Dugoočekivani nastavak jednog od najgledanijih horor filmova iz Netflixove kuhinje Platforma 2 (The Plarform 2), naći će se na tom streaming servisu 4. oktobra ove godine, a objavljen je i prvi teaser trailer.

Riječ je i o jednom od najpopularnijih filmova koji nisu na engleskom jeziku, budući da zauzima četvrto mjesto u toj kategoriji sa 82.8 miliona gledanja, piše Variety.

Španski film opisuje zastrašujuću stvarnost u zatvoru čiji stanovnici na surov način moraju da se bore za svaki zalogaj hrane.

Export - import BiH: S kojom zemljom smo imali najveću razmjenu?

Njihove ćelije raspoređene su po spratovima visokog tornja sa platformom u sredini, na kojoj se nalazi sto sa raznovrsnom hranom i pićem. Platforma se sa vrha tornja spušta sprat po sprat, na kratko se zadržavajući na svakom od njih i pružajući mogućnost zatvorenicima da uzmu sa stola šta god požele.

Međutim, dok oni na vrhu mogu dobro da se najedu, do dna stižu samo mrvice. Oni na najnižim spratovima, ako ne umru od gladi, umiru u pobunama.

Film oslikava radikalne podjele u društvu između bogatih i siromašnih i pesimističnu sliku kapitalizma, što mu je donijelo brojne nagrade i “produžetak” na Netflixu.

Galder Gaztelu-Urrutia režira i nastavak u kom dobijamo nove zvijezde – Milenu Smit i Hovika Keuchkeriana, poznatog po ulozi u Kući od papira (La Casa de Papel).

"Nakon što misteriozni lider nametne svoja pravila u Platformi, novi stanovnici počinju da se bore protiv brutalnog sistema. Ali kada jedenje sa pogrešnog tanjira postane smrtna presuda, koliko ste daleko spremni da idete da biste spasili svoj život", glasi sinopsis filma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak