HBO najavio snimanje još jednog prednastavka "Igre prijestolja"

0
Radiosarajevo.ba
HBO najavio snimanje još jednog prednastavka "Igre prijestolja"

Nekolino dana nakon premijere druge sezone serije Zmajeva kuća (House of the Dragon), iz HBO-a su najavili snimanje novog prednastavka svjetski popularne serije Igra prijestolja (Game of Thrones), čija se radnja temelji na romanima pisca Georgea R. R. Martina.

Kako prenosi Deadline, naziv novog prednastavka glasi A Knight of the Seven Kingdoms. Radnja je smještena stoljeće prije događaja u Igri prijestolja i prati mladog, naivnog, ali hrabrog viteza Ser Duncana The Talla i njegovog štitonošu Egga dok zajedno lutaju Westerosom.

"Smještena u doba kada loza Targaryena još uvijek drži Željezno prijestolje, a sjećanje na posljednjeg zmaja nije potpuno nestalo iz sjećanja, velike sudbine, moćni neprijatelji i opasni podvizi čekaju ove nevjerojatne prijatelje", glasi trenutni službeni sinopsis serije, prenosi Empire.

I ovo je Bosna i Hercegovina: Čuhovići su autohtono selo koje oduzima dah svojom ljepotom

Vijest o novoj seriji iz HBO-a podijelili su i na društvenim mrežama, na oduševljenje mnogih obožavatelja rada Georgea R. R. Martina.

Ovaj prednastavak temelji se na noveli The Hedge Knight, prvoj iz Martinovih priča o Dunku i Eggu. Snimanje bi trebalo uskoro početi u Belfastu, iako trenutno nije poznato kada je očekivana premijera na Maxu.

Glavni scenaristi su George R. R. Martin i Ira Parker, koji su pisali scenarij i za Zmajevu kuću.

Zasad je poznato da će u prednastavku glumiti Peter Claffey kao Ser Duncan The Tall i Dexter Sol Ansell kao Egg. U seriji će im se pridružiti i Finn Bennett, Bertie Carvel, Tanzyn Crawford, Daniel Ings i Sam Spurell, prenosi Deadline.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak