Filmski spektakl godine: Objavljen prvi trailer za dugoočekivani nastavak "Gladijatora"

0
Radiosarajevo.ba
Filmski spektakl godine: Objavljen prvi trailer za dugoočekivani nastavak "Gladijatora"

Paramount Pictures objavio je službeni trailer za Gladiator II reditelja Ridleyja Scotta, u kojem glavnu ulogu tumači Paul Mescal kao odrasli Lucius.

Dugoočekivani nastavak filmskog klasika stiže u kina 22. novembra.

Lucius je sin Lucille (Connie Nielsen) i nećak Commodusa, antagoniste originalnog filma kojeg je igrao Joaquin Phoenix. U originalnom filmu, ulogu mladog Luciusa igrao je Spencer Treat Clark.

Velike promjene u bh. fudbalu: FIFA dala odobrenje za VAR

Nastavak se odvija godinama kasnije, s Luciusom koji sada živi u sjevernoafričkoj regiji Numidiji, gdje ga je kao dijete poslala njegova majka. Događaji ga dovode natrag u Rim kao gladijatora, gdje stiče nove neprijatelje i ponovno se susreće sa svojom majkom.

Sporedna glumačka ekipa uključuje Pedra Pascala kao Marcusa Acaciusa, rimskog generala koji je trenirao pod zapovjedništvom Maxima Decimusa Meridiusa (Russell Crowe iz Gladiatora), Denzela Washingtona kao Macrinusa, bogatog moćnog posrednika u Rimu koji drži arenu gladijatora za sport, te Josepha Quinna i Freda Hechingera kao blizance careve Rima.

U originalnom filmu Gladiator, Russell Crowe glumio je Maxima, rimskog generala koji je izdan od strane Commodusa i sveden na ropstvo te borbu kao gladijator dok traži osvetu svoje porodice.

Film je ostvario veliki uspjeh na kino blagajnama i osvojio nekoliko Oscara, uključujući onaj za najbolji film i najboljeg glumca.

Hans Zimmer bio je nominovan za najbolju originalnu muziku i vratio se kako bi komponovao muziku za nastavak.

Budžet filma je između 250 i 310 miliona dolara (451,86 i 560,31 miliona KM), što ga čini najskupljim filmom ikada snimljenim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak