Fanovi u čudu: Kraj serije Kako sam upoznao vašu majku otkriven još u prvoj sezoni

Radiosarajevo.ba
Fanovi u čudu: Kraj serije Kako sam upoznao vašu majku otkriven još u prvoj sezoni

Iako su brojni obožavatelji serije „Kako sam upoznao vašu majku“ čekali čak devet sezona da vide kako će završiti Tedova ljubavna saga, završetak je zapravo nagoviješten već u prvoj sezoni popularnog sitcoma.

Naime, u predzadnjoj epizodi prve sezone, u kojoj Ted svoju ljubav odluči pronaći putem agencije za pronalazak partnera, glavnom protagonistu je rečeno da su mu našli savršenu curu koja svira bas gitaru i čiji je omiljeni roman "Ljubav u doba kolere" Garcia Marqueza iz 1985.

Iako je Ted zbog Robin odustao od „savršene“ djevojke, upravo je kroz zaplet Marquezove knjige već u prvoj sezoni opisano kako će završiti sudbina likova iz „Kako sam upoznao vašu majku“.

Ljubav u doba kolere prati mladi par Florentina i Fermine koji prekidaju nakon što se Fermina zaljubi u drugog muškarca. Nakon što njen muž nakon dugih godina braka umre, Florentino i Fermina ponovno uplove u svoju romansu, baš kao i Ted i Robin na kraju serije.

Prisjetimo se, cijela serija je ispričana kroz Tedova sjećanja koji svojoj djeci prepričava kako je upoznao njihovu majku. Još u prvoj sezoni postaje jasno da je Tedova odabranica srca Robin.

Za Robin se mislilo da je kroz seriju ljubav pronašla u Barneyu za kojega se u jednoj sezoni i udaje. Iako su se obožavatelji serije već skoro pomirili s činjenicom da će Robin i Ted ostati samo prijatelji, u zadnjoj sezoni se dogodio neočekivani obrat.

Naime, majka Tedove djece Tracy, koja je u seriji predstavljena tek krajem sedme sezone, nakon 10 godina braka umire, nakon čega glavni lik ponovno na kraju serije završava s Robin.

Baš poput Florentina i Fermine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak