Crna Gora se vraća: Nakon dvije godine pauze idu na Eurosong

0
Radiosarajevo.ba
Crna Gora se vraća: Nakon dvije godine pauze idu na Eurosong

Crna Gora vraća se na Eurosong. Nacionalna televizija RTCG službeno je potvrdila da će njihovi predstavnici, nakon dvije godine pauze, nastupiti na Eurosongu 2025. što će se održati u Švicarskoj.

Crnogorci su već raspisali i konkurs za pjesmu predstavnicu koji je otvoren do 1. oktobra, a eurovizijski predstavnik će biti izabran na nacionalnom izboru koji će se zvati Montesong.

Podsjetimo, Crna Gora se na stanku od Eurosonga odlučila 2022. nakon što se njihova predstavnica Vladana Vučinić u Torinu sa pjesmom "Breathe" nije uspjela kvalificirati u finale takmičenja na kojem se kao samostalna zemlja takmiče od 2007. godine, prenosi Jutarnji.hr

Slučaj iz BiH: Policija ga zatekla dok je prodavao heroin, uhapšen nakon pružanja otpora

Bosna i Hercegovina se od 2016. godine ne takmiči na Eurosongu, a tadašnji predstavnici Jala, Deen, Ana Rucner i Dalal Midhat, se nisu uspjeli plasirati u polufinale takmičenja.

Zemlje regiona poput Hrvatske i Srbije ostvaruju izrazito dobre rezultate na takmičenju, te se takmiče svake godine, a za Bosnu i Hercegovinu još nije sigurno kada će se vratiti na takmičenje. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak