Četvrta noć SFF-a | Slavni John Turturro glavna zvijezda crvenog tepiha

4
Radiosarajevo.ba

Četvrte večeri 30. Sarajevo Film Festivala nastavio se defile poznatih ličnosti na crvenom tepihu ispred Narodnog Pozorišta Sarajevo.

Glavna zvijezda bio je John Turturro, proslavljeni američki glumac kojem će večeras biti uručeno Počasno Srce Sarajeva.

Turturro je izazvao oduševljenje na crvenom tepihu, a u jednom trenutku je prišao fanovima te im dijelio autograme.

Nova pravila za putovanje u EU od novembra: Evo šta će se promijeniti

Proslavljeni glumac će u srijedu u Bosanskom kulturnom centru (BKC-u) održati masterclass, pružajući uvid u svoju bogatu karijeru i umijeće. Bit će i na projekciji hvaljenog filma Barton Fink braće Coen, gdje je igrao naslovnu ulogu.

Turturro se pojavio u preko 60 filmova, a na mnogim projektima radio je sa Adamom Sandlerom i Spikeom Leejem. To se naročito odnosi na filmove Učini pravu stvar i Jungle Fever, ostvarenja Martina Scorsesea Boja novca, Roberta Redforda Kviz, Francesca Rosija Primirje, Roberta De Nira Dobri pastir, Toma DiCilla Box of Moonlight i Nannija Morettija Moja majka.

Zanimljivo je da je Turturro glumio i u filmu Tajni prolaz bh. reditelja Ademira Kenovića.

Osvojio je nagradu Camera D'Or na Filmskom festivalu u Cannesu za svoj rediteljski debi, film Mac. Ostali filmovi na kojima je radio kao reditelj/scenarista uključuju Illuminata, Ljubav i cigarete, Passione, Utroje sa žigolom i The Jesus Rolls.

Na crvenom tepihu se, između ostalih, pojavio i bh. reditelj Srđan Vuletić, te ekipa njegovog novog filma Gym, koji će večeras biti premijerno prikazan u okviru Open Air programa u Otvorenom kinu Metalac.

Među poznatim facama bila je i hrvatska voditeljica Danijela Trbović.

Na crvenom tepihu večeras se također našla ekipa filma Arkadija predvođena rediteljem Yorgosom Zolsom.

Bosanskim ćilimom prošetali su i učesnici studentskog takmičarskog programa među kojima su se našli reditelji Isidora Ratković, Anja Resman, Bogdan Alecsandru.

Također i autori filma All We Need Is Light i filma Pepe Payal Kapadia i Nelson Carlos De Los Santos Arias.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak