Konferencija "Sfera 2024: Otvori u građevinarstvu" uskoro u Sarajevu

0
Promotivni tekst

Sarajevo će 22. i 23.10.2024. godine biti domaćin konferencije "Sfera 2024: Otvori u građevinarstvu," koja će se održati u Hotelu Hills. Konferencija će okupiti stručnjake iz oblasti građevinarstva i arhitekture, nudeći jedinstvenu platformu za razmjenu znanja, iskustava i ideja.

Organizator događaja je mostarska kompanija Sfera d.o.o. i regionalni stručni časopis za građevinarstvo i arhitekturu m-Kvadrat, a suorganizatori su: Internacionalni Burch Univerzitet Sarajevo, ift Rosenheim Hrvatska, Institut za standardizaciju BiH, Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici, Fakultet strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru, Arhitektonski fakultet Univerziteta Sarajevo, Asocijacija studenata Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Sarajevo, te Federalno ministarstvo prostornog uređenja.

Fokus konferencije je na arhitektonskim otvorima, osnovnim elementima građenog prostora, koji oblikuju naše iskustvo i percepciju prostora. Diskusije će istražiti naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredjeljenja u vezi s proizvodnjom, primjenom i oblikovanjem ovih ključnih arhitektonskih elemenata. Cilj konferencije je povezivanje prošlih, sadašnjih i budućih vizija u oblasti inženjerstva i arhitekture, te otvaranje mogućnosti za međunarodnu i domaću saradnju.

Foto: Sfera: Konferencija "Sfera 2024: Otvori u građevinarstvu"

Konferencija se sastoji iz dva dijela, sajamskog i naučnog dijela. U sajamskom dijelu će se predstaviti kompanije iz regije i svijeta, a koje će predstaviti novitete i aktuelnosti iz domene otvora u građevinarstvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije

Podijeli članak