Tradicionalni izlet Familije Centrotrans na Igmanu: Dan radosti i zajedništva

0
Radiosarajevo.ba

Centrotrans je i ove godine, na Igmanu, na lokaciji Malo polje, organizovao tradicionalni Izlet Familije Centrotrans. Događaj je okupio više od 800 uposlenika, penzionera i njihovih porodica, kao i preko 100 gostiju, koji su uživali u cjelodnevnom druženju, zabavnom programu i obilježavanju Dana Centrotransa.

Dan Centrotransa je posebna prilika u kojoj se prepoznaje i nagrađuje dugogodišnja posvećenost uposlenika kompaniji. Ove godine 42 uposlenika, koji su u firmi 30, 20 i 10 godina neprekidnog rada u Centrotransu nagrađeni su plaketama i prigodnim poklonima. Također, ispraćeno je 13 uposlenika u zasluženu penziju.

"Centrotrans je više od kompanije, to je velika porodica koja više od sedam decenija spaja ljude, ne samo kroz naša putovanja, već i kroz zajedništvo i solidarnost. Ovaj izlet je naš način da kažemo hvala svima koji su dio ove priče," rekao je dr.sc. Safudin Čengić, predsjednik Uprave Centrotransa, obraćajući se prisutnima.

Posebna pažnja bila je posvećena najmlađim članovima porodica uposlenika. Djeca koja ove godine kreću u prvi razred osnovne škole uživala su u programu mađioničara, a uručeni su im i personalizovani ruksaci sa školskim priborom. Ovaj simboličan prijem za prvačiće naglašava važnost podrške koju Centrotrans pruža porodicama svojih zaposlenika.

Na Danu Centrotransa uručena je i posebna nagrada Osmijeh Centrotransa, koju je ove godine dobio Mevludin Imširević, dugogodišnji uposlenik ove kompanije. "Izuzetno sam ponosan što mogu doprinijeti ne samo našoj kompaniji, već i ljepoti Sarajeva kroz svoje rukom izrađene objekte. Želim zahvaliti kompaniji Centrotrans koja mi je pružila priliku da svojim radom obezbjedim pristojnu egzistenciju sebi i svojoj porodici." izjavio je Imširević, čiji najpoznatiji rad – kiosk Centrotransa na Baščaršiji, izrađen u tradicionalnom bosanskom stilu – krasi centar grada.

Lijepa vijest: Centrotrans uvodi dodatne polaske iz Sarajeva za Dubrovnik

Program je bio ispunjen brojnim zabavnim i sportskim  aktivnostima uključujući šah, trčanje u vrećama, utrku s jajima, mali nogomet, trčanje s partnerom vezanih nogu, dječiji ples, a najviše zabave izazvalo je takmičenje u natezanju konopca između uposlenika i direktora.

Jedan od gostiju, Ahmed Hamidović, dugogodišnji uposlenik, a sada penzioner Centrotransa, naglasio je: "Ovo je bila prilika da se ponovo sretnemo i prisjetimo zajedničkih trenutaka. Atmosfera je bila divna, i osjetila se prava porodična toplina koja je oduvijek krasila ovu kompaniju."

Dan na Igmanu, uz smijeh i mnogo dogodovština koje će sigurno prerasti u anegdote, rezultirao je stvaranjem novih uspomena, uz obavezu svih prisutnih da nastave graditi zajedništvo i uspjeh koji Centrotrans čini jednim od najvažnijih stubova saobraćaja u Bosni i Hercegovini.

Foto: N.G./Radiosarajevo.ba: Tradicionalni Izlet Familije Centrotrans na Igmanu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije

Podijeli članak