Prva noć Sarajevo Film Festivala: Otvoreno Bingo Ljetno kino Tuzla

1
Radiosarajevo.ba

Na Trgu Slobode sinoć je svečano otvoreno Bingo Ljetno kino Tuzla, čime je započeo Sarajevo Film Festival u ovom gradu. Kino je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a prisutni su s oduševljenjem dočekali početak najveće filmske smotre u regiji.

Bingo Group, kao ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala po drugi put donosi ovaj posebni kulturni događaj u Tuzlu. Tokom osam ljetnih noći, Trg Slobode će biti centralno mjesto okupljanja ljubitelja filma, sa 400 mjesta u otvorenom kinu, gdje će publika moći uživati u projekcijama iz dijela programa Sarajevo Film Festivala.

"Kao vodeća poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini i ekskluzivni pokrovitelj Sarajevo Film Festivala ponosni smo što imamo priliku biti dio ove prestižne manifestacije koja okuplja filmske entuzijaste iz svih krajeva svijeta. Otvaranjem Bingo Ljetnog kina Tuzla, u suradnji sa Sarajevo Film Festivalom i Turističkom zajednicom grada Tuzla, želimo tuzlanskoj publici pružiti jedinstveni festivalski doživljaj pod vedrim nebom", izjavila je Tatjana Paunoski u ime Bingo Group.

Svojim djelovanjem Bingo Group pokazuje posvećenost razvoju društva, a partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom izgradilo je naše mjesto susreta i filmske magije u Tuzli.

Ministar trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona Denis Bećirović naglasio je kako održavanje Sarajevo Film Festivala u Tuzli doprinosi obogaćivanju turističke ponude i stvara osnovu za još veći razvoj sedme umjetnosti u ovom kantonu.

Objavljen program Sarajevo Film Festivala u Tuzli

"Želimo iskreno zahvaliti Bingo grupaciji, najvećem domaćem investitoru i stalnom partneru u mnogim značajnim aktivnostima za naš kanton na ovom partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom. Uvjeren sam da će ova saradnja na radost ljubitelja filmske umjetnosti dati značajan doprinos razvoju kulturnog i ekonomskog okruženja u BiH. Raduje me činjenica da je filmski glamur stigao i u našu regiju zahvaljujući Bingo Ljetnom kinu Tuzla".

Sarajevo Film Festival nastavlja jačati svoj status kulturnog, ekonomskog i društvenog fenomena, a ove godine još snažnije povezuje Sarajevo i Tuzlu kroz filmsku magiju.

Amra Jaganjac, direktorica Turističke zajednice grada Tuzla ovom prilikom izjavila je:

"Zadovoljstvo nam je što kroz dugogodišnju saradnju s Bingo Group realizujemo projekte koji unapređuju kvalitet života u Tuzli i promovišu naš grad kao atraktivnu turističku destinaciju. Zahvaljujući ovom partnerstvu, uspješno smo povezali Sarajevo Film Festival s našim gradom, stvarajući prekrasan ambijent Bingo Ljetnog kina Tuzla. Ovakve kulturne manifestacije dodatno obogaćuju turističku ponudu Tuzle, čineći je još poželjnijom destinacijom tokom ljetne sezone."

Svjetska premijera filma Nakon ljeta bosanskohercegovačkog oskarovca Danisa Tanovića otvorila je 30. Sarajevo Film Festival i oduševila tuzlansku publiku, a pozitivna energija i uzbuđenje mogli su se osjetiti u zraku.

Ulaznice za projekcije u Bingo Ljetnom kinu Tuzla mogu se kupiti u Turističko informativnom centru Tuzla - svaki dan u periodu od 16:00 do 20:30 sati, na adresi Soni trg 6, kao i online putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba, na tickets.sff.ba i putem mobilne aplikacije Sarajevo Film Festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak