Nestlé Zdravo! radionica o pravilnoj ishrani dolazi u Sarajevo

0
Promotivni tekst
Nestlé Zdravo! radionica o pravilnoj ishrani dolazi u Sarajevo

Edukativna radionica programa Zdravo!, koji je dio globalne inicijative Nestlé for Healthier Kids, nakon Tuzle stiže u Sarajevo i bit će održana 29. oktobra u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Radionica pod sloganom "Jedi pravo, živi zdravo" omogućit će učiteljima, nastavnicima i roditeljima da unaprijede svoje znanje te dodatno edukuju djecu u usvajanju zdravih prehrambenih navika.

Predavačice na radionici bit će Sanita Maleškić Kapo i Mejrema Zornić-Mujanović, iskusne nutricionistkinje i članice Udruženja za primijenjeni nutricionizam u Bosni i Hercegovini.

Pored teoretskih aspekata, učesnicima će biti pruženi praktični savjeti, uključujući recepte, planere jelovnika i trikove za pripremu zdravih obroka. Ovaj praktični pristup omogućit će učesnicima da stečena znanja odmah primijene u školama, pozitivno utičući na prehrambene navike djece i mladih.

Nakon završene edukacije, osnovne škole će imati priliku implementirati naučeno i takmičiti se za vrijedne nagrade. Stručni žiri, sastavljen od nutricionista iz Udruženja za primijenjeni nutricionizam u Bosni i Hercegovini i predstavnika kompanije Nestlé, odabrat će pobjednike. Najuspješnije škole bit će nagrađene finansijskim vaučerima koje mogu iskoristiti za nabavku školske opreme.

Program Zdravo! već više od 14 godina motiviše osnovce širom Bosne i Hercegovine da razviju zdrave prehrambene navike i do sada je obuhvatio više od 45.000 učenika i 10.000 roditelja. U narednom periodu, edukativne radionice će biti održane i u Mostaru te Banjoj Luci, čime se nastavlja širenje svijesti o važnosti zdrave ishrane i aktivnog načina života.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak