Javni oglas BH Telecoma za dodjelu donacija u iznosu od 2 miliona KM u 2024. godini – Prijavite se!

0
Promotivni tekst
Javni oglas BH Telecoma za dodjelu donacija u iznosu od 2 miliona KM u 2024. godini – Prijavite se!

Društvena odgovornost je ključna vrijednost u poslovnoj filozofiji BH Telecoma. Kroz brojne aktivnosti, uključujući donacije neprofitnim organizacijama, sponzorisanje sportskih, kulturnih i humanitarnih događaja, te stalna ulaganja u obrazovanje, kompanija aktivno doprinosi unapređenju i razvoju društva u Bosni i Hercegovini.

Svake godine, BH Telecom usmjerava svoja donacijska sredstva na projekte koji odgovaraju specifičnim potrebama zajednice i sredine u kojoj posluje.

Tokom pandemije COVID-19, BH Telecom je 2020. godine donirao milion KM kantonalnim i općim bolnicama za nabavku medicinske opreme. Također, omogućio je besplatan pristup internetu i obezbijedio računarsku opremu za skoro 5000 učenika širom BiH. Sljedeće godine, izdvojeno je milion KM za nabavku vakcina protiv COVID-19. U prošloj godini, donirano je 150.000 KM Udruženju Pomozi.ba za pomoć stradalima u potresima u Turskoj i Siriji.

Carinici nisu mogli vjerovati šta su pronašli u prtljagu grupe Arapa: "Bile su smrznute..."

Nastavljajući sa svojom dobrom praksom društvene odgovornosti, BH Telecom i ove godine objavljuje konkurs za dodjelu donacija pravnim licima. Ukupno 2 miliona KM bit će raspodijeljeno kroz ovaj poziv/kampanju pod nazivom „2 miliona razloga za dobre priče“.

Pozivamo sve zainteresovane pravne osobe da se prijave i apliciraju za donacije koje će pomoći u daljnjem razvoju i unapređenju ključnih sektora u našoj zajednici.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Konkurs ostaje otvoren četrnaest dana od dana objavljivanja.

Pravo učešća za dodjelu donacije kroz programe ili projekte ili aktivnosti imaju pravna lica koja su registrovana za obavljanje djelatnosti iz oblasti sporta, kulture, socijalne pomoći i humanitarne svrhe.

Pravo učešća za dodjelu donacije imaju sva pravna lica koja ispunjavaju uslove definirane Pravilnikom za dodjelu donacija u BH Telecomu, odnosno pravna lica registrovana na području Federacije BiH i/ili Bosne i Hercegovine koja dostave popunjen obrazac Prijave za dodjelu donacije sa svim potrebnim dokumentima.

Zahtjev za dodjelu donacija podnosi se na obrascu „Prijava za dodjelu donacija“ koji se može preuzeti na protokolu u sjedištu BH Telecoma ili sa web stranice Društva, uz koji se obavezno prilaže tražena dokumentacija.

Nakon provedene procedure, spisak dobitnika donacija biće objavljen u Službenim novinama Federacije BiH i na web stranici BH Telecoma.

Izdvajajući svake godine 1% od ostvarene dobiti, BH Telecom je do sada donirao ukupan iznos od 23.340.093 KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svrhu realizacije brojnih projekata iz oblasti sporta, kulture, socijalne pomoći i humanitarne svrhe, što ga čini najvećim donatorom u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak