BiH će na inozemno tržište izvoziti više od 200 medicinskih proizvoda

Fena
BiH će na inozemno tržište izvoziti više od 200 medicinskih proizvoda

Raduje nas činjenica da je kompanija Bosnalijek prepoznala Pharmamed kao partnera na domaćem terenu, jer Bosna i Hercegovina u farmaceutskoj industriji zasigurno ima šta ponuditi na europskom i svjetskom tržištu lijekova, herbalnih lijekova i dijetetskih proizvoda, izjavio Sanjin Kotlica, direktor Pharmameda.

Komentirajući ulazak Bosnalijeka u vlasničku strukturu kompanije Pharmamed d.o.o. Travnik Kotlica je kazao da, iako su njihovi proizvodi već prisutni na europskom tržištu, tržištu Bliskog istoka i afričkom tržištu, ovo će biti značajan iskorak i otvaranje novih mogućnosti za asortiman više od 200 proizvoda, uključujući lijekove, medicinska sredstva, dijetetske proizvode, te kozmetiku i kozmetiku s posebnom namjenom.

"Vjerujemo da ćemo zajedno s Bosnalijekom napraviti jači iskorak na postojećim tržištima. Sigurni smo da će saradnja s ovako velikom farmaceutskom kompanijom, koja u posljednje vrijeme bilježi stalni rast proizvodnje i prihoda, te ostvaruje prodor na ogromno rusko tržište i druga inozemna tržišta, otvoriti i realne mogućnosti za plasman Pharmamedovih proizvoda, te umnogome olakšati rast i razvoj naše kompanije", ističe Kotlica.         

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak