Velika svečanost: BH Telecom u krugu prijatelja proslavio 24. rođendan

E. H.
Prije tačno 24 godine, 5. septembra 1993. godine, Bosna i Hercegovina je dobila zvaničnog telekom operatera, čime je razbijena telekomunikacijska deblokada, a našoj državi Međunarodna telekomunikacijska unija dodijelila je međunarodni kod 387.

Tim povodom danas je u Sarajevu organizirana velika svečanost i proslava 24 rođendana kompanije BH Telecom, koja je ovu godišnjicu obilježila pod sloganom "Sigurno dijete - zdravo društvo, kojim su najviše željeli ukazati na potrebu zaštite djece i njihove privatnosti na internetu. 

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović na današnjoj press konferenciji povodom rođendana istaknuo je značaj BH Telecoma kao nauspješnije bh. kompanije.

"BH Telecom je i dalje prvi prema broju korisnika, prema tržišnom udjelu, prema društvenoj odgovornosti i ulaganju u bh. društvo. Pored ostalih izdvajanja, godišnje za donacije izdvojimo milion KM, a prvi smo prema uplati poreza i doprinosa od kojih najveću korist ima upravo bh. društvo. Prema izvještaju Uprave za indirektno oporezivanje, BH Telecom je izvršio najveću uplatu PDV-a u BiH, u prvoj polovini 2017. godine", rekao je Zaimović.

Dodao je i da su u BH Telecomu svjesni potreba i zahtjeva tržišta , te da kontinuirano prate svjetske trendove i osiguravaju najsavremenije tehnologije za svoje korisnike, koji imaju više od dva miliona.

"Kao što smo i ranije isticali, spremni smo za uvođenje 4G tehnologije, međutim naš razvojni put ovim nije zaustavljen i danas možemo da najavimo ključni dokument za tehnološki razvoj BH Telecoma, pod nazivom 'Master plan razvoja tehnologija i servisa 5G do 2020. godine'. Ovaj dokument je smjernica za transformaciju naše mreže, što će BH Telecomu omogućiti da bude prvi telekom operater u BiH s inovativnim 5G servisima", zaključio je Zaimović.

Ova proslava rođendana BH Telecoma bila je umnogome posebna, a najprije su je čarobnom učinili prijatelji iz raznih sfera društvenog, kulturnog i sportskog života BiH, koje kompanija podržava u njihovom radu. Oni su svi poslali posebne video-čestitke, a među njima su se našli Amel Tuka, Emir Hadžihafizbegović, Damir Džumhur i mnogi drugi.

Pored njih, proslavi su prisustvovali i korisnici usluga brojnih javnih ustanova i organizacija koje kompanija podržava, tačnije djeca i omladina s poteškoćama u razvoju, te je ovim povodom potpisano i nekoliko ugovora o saradnji s udruženjima i ustanovama za zbrinjavanje djece i mladih s poteškoćama u razvoju.

"Svaka od od ovih udruga ili institucija ima za cilj socijalnu inkluziju djece sa poteškoćama u razvoju i ponosimo se inicijativom da su ta djeca glavna tema ovogodišnjeg rođendana. Mi smo odustali od bilo kakvih velikih i skupih evenata i odlučili smo da sredstva koja bi uložili u to uložimo i dalje u ove projekte. Vjerujemo da ćemo potaknuti i druge kompanije da podrže projekte koji su vezani za dijete jer, sigurno dijete gradi zdravo društvo", zaključio je generalni direktor BH Telecoma, dodavši da je u 2017. godini za djecu i omladinu izdvojena 271.000 KM za djecu i omladinu.

Na ovaj način kompanija je, ne želivši skupe proslave, obilježila rođendan sa onima koji najviše trebaju njihovu podršku, te su uz ugodno druženje s zaposlenicima kompanije, djecom i omladinom upriličili proslavu 24 godina postojanja jedne od najvećih kompanija u Bosni i Hercegovini. Pored ove, centralne proslave, slavlje će biti upriličeno i u gradovima gdje BH Telecom ima regionalne direkcije, kako bi se svim korisnicima zahvalili na njihovoj podršci tokom prethodnih godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak