ASA Bolnica i Udruženje Pomozi.ba potpisali Ugovor o saradnji

Promotivni tekst

ASA Bolnica i Udruženje Pomozi.ba potpisali su ove sedmice ugovor o saradnji čime je uspostavljeno snažno partnerstvo između dvije organizacije koje svojim radom doprinose unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite u BiH. Ugovor su potpisali direktor ASA Bolnice, prof. dr. Mustafa Hiroš i predsjednik Udruženja Pomozi.ba, Elvir Karalić.

Prof. dr. Mustafa Hiroš je istakao značaj rada Udruženja Pomozi.ba, koje od 2012. godine kontinuirano provodi i pomaže i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, te oboljelim građanima kroz humanitarne akcije i projekte, pomažući do sada više od dva miliona ljudi.

"Radi se o populaciji u potrebi, kojoj je zahvaljujući ovom Udruženju pružena prilika za liječenje, te sretniji i dostojanstven život. Kroz našu misiju, mi u ASA Bolnici nastojimo pružiti izvrsnost u svim segmentima djelovanja, te najkvalitetnije liječenje koje prati najsavremenije medicinske standarde", kazao je prof.dr. Hiroš.

Saradnja između ASA Bolnice i Udruženja Pomozi.ba prvenstveno će se ogledati u pružanju medicinskih usluga pacijentima koji su dosada morali tražiti takvu podršku van BiH.

"Zahvaljujemo na prilici za ovu saradnju. Trudit ćemo se udovoljiti svim zahtjevima na najbolji mogući način", istakao je prof. dr. Hiroš.

Elvir Karalić, predsjednik Udruženja Pomozi.ba, izrazio je zadovoljstvo što će građani imati priliku da se liječe u jednoj ovakvoj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: ASA bolnica i Udruženje Pomozi.ba potpisali ugovor o saradnji

"Ovo je samo početak jedne uspješne saradnje s ciljem pomoći našem stanovništvu, naveo je Karalić. Cilj je osigurati da svaki pacijent dobije najbolju moguću njegu i podršku tokom cijelog procesa liječenja".

Dodao je da Pomozi.ba dnevno primi veliki broj zahtjeva oboljelih bh. građana, od kojih se većina odnosi na liječenje u inostranstvu, prvenstveno u Turskoj.

"Nadamo se da naši oboljeli građani neće druge države smatrati zadnjom nadom i da ćemo kroz ovu saradnju ponuditi rješenje i nadu za liječenje u BiH što će biti vrlo značajno za jačanje naše zdravstvene zaštite", zaključio je Karalić.

Raznolikost usluga ASA Bolnice odražava posvećenost ove medicinske ustanove za sveobuhvatnu zdravstvenu njegu. Pored ambulantnih konsultativno - specijalističkih pregleda, ASA Bolnica poseban naglasak stavlja na minimalno- invazivne tretmane, te sofisticiranu radiološku i laboratorijsku dijagnostiku.

ASA Bolnica, uz vrhunski tim stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom i strateško partnerstvo s Međunarodnim medicinskim univerzitetom u Beču i Općom bolnicom Beč (AKH), donosi visoke standarde u pružanju usluga, pristup najnovijim naučnim dostignućima i razvoj zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.

Sve informacije o uslugama dostupne su na web stranici ASA Bolnice ili putem Kontakt centra, besplatni broj za pozive iz BiH je 0800 222 55, za pozive iz inostranstva +387 33 555 200.

Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba: ASA bolnica i Udruženje Pomozi.ba potpisali ugovor o saradnji

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak