Zašto je važno biti osiguran: Polica života košta koliko šoljica kafe dnevno

Promotivni tekst
Zašto je važno biti osiguran: Polica života košta koliko šoljica kafe dnevno

Cijena osiguranja doma na godišnjem nivou iznosi otprilike kao cijena jednog rezervoara goriva, dok cijena police osiguranja života košta koliko šoljica kafe dnevno. Ipak, osiguranje građani ne stavljaju u vrh liste obaveznosti. Pitanje pomanjkanja svijesti o važnosti osiguranja utiče na to koliko stanovnici BiH smatraju važnim činjenicu da su osigurani.

Istraživanje tržišta pokazalo je da stanovnici Bosne i Hercegovine, uprkos elementarnim nepogodama koje se dešavaju svake godine, nestabilnosti kada je tržište rada u pitanju, ili činjenici da su nekretnine najvrijednija imovina koju posjeduju, njihovo osiguravanje stavljaju skoro pa na zadnje mjesto. Razlog ovome često je djelomična neupućenost u rad osiguravajućih društava, koji prvenstveno za cilj imaju obezbjeđivanje finansijske sigurnosti stanovnika, u situacijama kada se ta potreba pokaže najhitnijom.

Želeći pružiti građanima više informacija o osiguranju i oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo u radu sa njima, Udruženje društava za osiguranje u FBiH organizira 26. i 27. septembra u Sarajevu konferenciju posvećenu važnosti osiguranja kao jednog od glavnih bedema finansijske sigurnosti društva u cjelini i građana pojedinačno. Cilj je stručnoj javnosti, institucijama vlasti, i najširoj javnosti – stanovnicima BiH, poslati poruku da je osiguranje bitan segment ekonomije čija je uloga zaštita ljudi i dobara u najtežim i najizazovnijim trenucima.

"Konferencija Dani osiguranja u BiH teži da postane centralni godišnji događaj struke osiguranja, mjesto gdje će se govoriti o zaštiti interesa osiguranika i unapređenju pozicije osiguranja , gdje će se prezentirati najnovija iskustva i sagledavati perspektive razvoja novih vrsta osiguranja. " izjavio je Ermin Čengić, generalni sekretar  UDO FBiH.

Na konferenciji će biti prezentirane najaktuelnije teme od značaja za struku osiguranja i sve one koji su vezani za osiguranje kao djelatnost. Konferencija je prilika za sagledavanje dostignutog nivoa razvoja osiguranja i mogućnosti njegovog strukturnog poboljšanja u budućnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak