Naredba iz Zagreba: Agrokor otkazao sastanak s Vladom FBiH

E. H.
Naredba iz Zagreba: Agrokor otkazao sastanak s Vladom FBiH
O problemima u kojima se našao koncern Agrokor u cijeloj regiji danas je s predstavnicima ovog koncerna trebao razgovarati i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, no taj sastanak je otkazan.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Zoran Blagojević, savjetnik za medije premijera Novalića, koji je dodao da je sastanak otkazan zato što su firme Agrokora u BiH dobile uputu nove uprave koncerna da obustave sve aktivnosti, dok nova uprava ne sačini plan saniranja problema.

Blagojević je kazao i da je vrlo vjerovatno da će biti zakazan novi sastanak Vlade s firmama ovog koncerna jer je ovaj problem alarmirao brojne zvaničnike u našoj državi. 

On je istaknuo i da, prema informacijama kojima Vlada FBiH raspolaže, firme Agrokor koncerna dobavljačima u BiH duguju 320 miliona KM, te bi nepronalaženje rješenja ovog problema moglo prouzrokovati ozbiljan krah cjelokupne bh. privrede.

Ipak, ističe Blagojević, Vlada FBiH će nastaviti insistirati na rješavanju ovog problema a sastanak je prvi korak u tom procesu kako bi se doznalo kakva je likvidnost Agrokorovih firmi u BiH i da li je zbog dešavanja u Hrvatskoj ugrožena njihova sposobnost izmirivanja dospjelih obaveza u našoj državi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak