DRIVE 2024: Ne propustite najveći HR događaj godine u BiH!

0
Promotivni tekst
DRIVE 2024: Ne propustite najveći HR događaj godine u BiH!

Promjene na tržištu rada donose nove izazove, a nove generacije zaposlenika sve više odbacuju tradicionalne modele poslovanja, postavljajući vlastite trendove. U dinamičnom okruženju koje zahtijeva stalno povećanje produktivnosti, smanjenje troškova i rast poslovanja, ključna pitanja o održavanju zadovoljstva i produktivnosti na radnom mjestu postaju važnija nego ikad!

Ove teme samo su dio onoga što vas očekuje na ovogodišnjoj DRIVE Leadership & Talent konferenciji, koja će se održati 3. oktobra 2024. u hotelu Hills u Sarajevu, u organizaciji kompanije Kolektiv/MojPosao.ba.

Konferencija DRIVE je namijenjena svima čiji posao podrazumijeva upravljanje i razvoj ljudi. Već 12. godina okuplja vodeće stručnjake i inspirativne govornike u području upravljanja ljudskim resursima, upravljanja talentima i liderstva, koji dolaze iz cijelog svijeta, sa fokusom na regiju i bosanskohercegovačku HR zajednicu.

Uz ovogodišnji slogan „Keep the DRIVE“, ovaj prestižni događaj okupit će internacionalne i domaće stručnjake kako bi podijelili svoju ekspertizu o digitalnoj transformaciji, employer brandingu i stvaranju održivih, zdravih radnih okruženja.

Predstavljamo istaknute govornike

Adrian Furnham, psiholog, profesor i autor preko 1300 naučnih radova i 95 revolucionarnih knjiga u području psihologije. Jedan od 20 najutjecajnijih stručnjaka u području HR-a prema izboru HR magazina i dobitnik priznanja za životno djelo u HR-u. Kolumnist Financial Timesa, Sunday Timesa i Daily Telegraph-a. Kao pouzdan konsultant i trener za vladine institucije, multinacionalne korporacije i ugledne medijske kuće, donosi bogatstvo praktične mudrosti stručnjacima na polju ljudskih resursa.

Drugi predavač je Aco Momčilović, suosnivač Global AI Ethics Institutea i stručnjak za ljudske resurse. Sa bogatim iskustvom u upravljanju ljudskim potencijalima, uključujući rad u kompanijama poput Rimac Automobila i AirQ iz Abu Dhabija, Momčilović će pružiti jedinstvene uvide i strategije.

Stefan Müller-Nedebock, direktor globalnih klijenata UNIVERSUM (dio StepStone grupe i Axel Springer porodice), globalne kompanije specijalizirane za employer branding i istraživanje tržišta rada, otkrit će vam tajne privlačenja talenata u 2025. godini, te podijeliti trendove na tržištu talenata.

Blanka Lasić, iskusna konsultantica za upravljanje ljudskim resursima, poslovni trener, trener socijalnih vještina, facilitator, predavač i govornik. Sa bogatim iskustvom u vođenju ljudi i organizacija, Blanka će dijeliti svoje uvide i metode za otključavanje potencijala pojedinaca i timova. Poseban akcenat je upravo na temi upravljanjem promjenama u neizvjesnim vremenima.

Prof. dr. Almir Maljević, univerzitetski profesor i preduzetnik, čiji su radovi objavljivani na više stranih jezika, govorit će na temu: „Dobrobit kao prioritet: Taktički vodič za HR lidere i menadžere“. U segmentu „corporate wellbeing-a“, ovaj govornik, sa svojim timom PFHSC, već pet godina intenzivno sarađuje sa najpoželjnijim poslodavcima u Bosni i Hercegovini.

U svijetu u kojem tržište rada sve više postaje globalno, a talenti su sve mobilniji, učesnici konferencije moći će dobiti i uvid kako kompanije mogu prilagoditi svoje strategije upravljanja ljudskim resursima da bi privukle i zadržale vrhunske talente, bez obzira na njihovu lokaciju. Više o ovoj temi govorit će Mersiha Mima Mehić, generalna direktorica kompanije Kolektiv/MojPosao.ba. 

Pored istaknutih govornika, konferencija će ugostiti i brojne regionalne stručnjake koji će kroz stručne radionice i inspirativne panele podijeliti svoja znanja i iskustva iz oblasti ljudskih resursa.

Priznanja za Najbolju HR praksu u BiH! 

Posebno ističemo dio konferencije posvećen najboljim HR praksama u Bosni i Hercegovini. Pet najbolje ocijenjenih projekata od strane žirija biće prezentovano pred publikom DRIVE konferencije, a cilj je prepoznati i nagraditi najbolje HR prakse, te motivirati kompanije da uvode pozitivne promjene. 

Još uvijek niste osigurali mjesto na konferenciji? 

Saznajte više o programu i registraciji na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak