Tata Harrier: Počela proizvodnja novog SUV-a na dorađenoj platformi Land Rover D8

J. M.
Indijska kompanija Tata Motors objavila je početak proizvodnje novog SUV modela Harrier.

Serijska verzija zadržala je izgled konceptnog H5X koji je ove godine prikazan u februaru na sajmu Auto Expo 2018 u Uttar Pradeshu. 

Foto: Tata Motors

Harrier izgleda atraktivno, s mišićnim prednjim dijelom koji dodatno naglašavaju elegantni LED farovi. "Lice" automobila je u skladu s Tata Impact 2.0 dizajnerskom filozofijom.

Tata Motors je vlasnik prestižnih britanskih brandova Land Rover i Jaguar pa ne treba čuditi da je Harrier postavljen na Omega platformu. To je deriver Land Roverove platforme D8 na kojoj je sagrađena druga generacija Freelandera (2007-2015).

Foto: Tata Motors

Omega platforma dat će Harrieru ozbiljne off-road sposobnosti poput blokade diferencijala, sistema za pomoć pri vožnji nizbrdi i pri startu na uzbrdici…

Za pogon će biti zadužen 2,0 litarski turbodizelaš snage 170 "konja". Tata Motors počela je primate uplate, a prvi primjerci Harrierea bit će kupcima isporučeni u januaru po početnoj cijena od oko 35.000 maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak