Stiže sjajni BMW M4 CSL: Limitirana serija samo za najizbirljivije

0
Radiosarajevo.ba

Ako ste tražili trkaći automobil koji smije voziti javnom cestom, pronašli ste ga jer M4 CSL je karika koja spaja dva svijeta, stazu i javnu prometnicu.

Kao i u slučaju legendarnog M3 CSL-a iz generacije E46, koji je svjetlo dana ugledao prije dva desetljeća (2003.), i ovdje su se inženjeri M odjela morali pomučiti da pripreme automobil za najprestižniju oznaku u ergeli bavarskog proizvođača.

Oznaku CSL ili, duže, Coupe Sport Leichtbau nose samo najbolji, a u ovom slučaju je to temeljito modificirani M4. Za početak, automobil je olakšan pa tako mjesta nema na stražnjoj klupi, dok su karoserijski elementi poput krova, poklopca motora i prtljažnika izrađeni od karbona.

Hiljade ljudi na protestima protiv slovačkog premijera Fica: "Njegov plan je prijetnja demokratiji!"

Prednja M Carbon školjkasta sjedišta uštedjela su 24 kg, a ugradnja kovanih naplataka i izmjena ovjesa još 21 kg. Dodatnih 15 kg uštede donijela je laganija zvučna izolacija. Konačno, ispuh od titanove legure donio je -4 kg na vagi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak