Maserati priprema novu mašinu za svjetsku premijeru: Euforija među ljubiteljima automobila

0
Radiosarajevo.ba
Maserati priprema novu mašinu za svjetsku premijeru: Euforija među ljubiteljima automobila

U sklopu tradicionalnog događaja "The Quail, A Motorsports Gathering" u petak, 2. augusta, u Kaliforniji, Maserati se priprema predstaviti svijetu svoju najnoviju kreaciju.

Kao rezultat iskustva Tridenta na stazi i posvećen onima koji ne žele žrtvovati izvanredne performanse na cesti, ovaj novi automobil jamči inovativna tehnološka rješenja i impresivne aerodinamičke performanse, tipične za najbrže i najuzbudljivije trkaće automobile.

Supersportski automobil Maserati bit će predstavljen u sklopu jednog od najiščekivanijih i najprestižnijih okupljanja motosporta u godini, događaja koji okuplja entuzijaste iz cijelog svijeta, modele koji oduzimaju dah, kao i preglede i ekskluzivne aukcije: Monterey Car Week , koji bi se trebao održati u Kaliforniji od 14. do 19. augusta.

Viralni status Carla Bildta nudi odgovor na pitanje godine: Ovo je cilj ofanzive Ukrajine u Rusiji?

Ovaj moćni automobil – dizajniran, razvijen i proizveden u potpunosti u Italiji od strane Maseratija – nasljeđuje trkaći duh Maseratija GT2, predvodnika trkaće proizvodnje marke Modena; u isto vrijeme, to je daljnja evolucija MC20, Tridentovog halo automobila, prvi put opremljenog nepogrešivim V6 Nettuno motorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak