Maserati predstavio novu zvijer: Očekujte luskuz, snagu i brzinu

0
Radiosarajevo.ba
Maserati predstavio novu zvijer: Očekujte luskuz, snagu i brzinu
Foto: Maserati / Maserati GranCabrio

Maserati je predstavio svoj novi luksuzni kabriolet – GranCabrio, otvorenu verziju postojećeg modela GranTurismo.

Najnoviji model italijanskog proizvođača namijenjen je entuzijastima i ljubiteljima brzine, koji zahtijevaju udobnost i stil prije svega. Ali, kabrioletu neće nedostajati niti snage, budući da će za početak biti dostupan samo u verziji Trofeo, s najsnažnijim pogonom i bogatom opremom.

GranCabrio, dakle, pogoni najsnažniji Maseratijev benzinac Nettuno, izrađen za model GranTurismo. Radi se o 6-cilindarskom 3-litrenom motoru s dva turbo punjača i 542 KS, koji će novom modelu dati prepoznatljiv zvuk, karakterističan za ovu italijansku marku.

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

FK Sarajevo objavio video i poslao poruku 'Bordo naciji'

Na tijelo GranTurisma u ovoj verziji je postavljen platneni sklopivi krov (dostupan u pet boja), koji se automatski pohranjuje u gepek i tamo zauzima minimalno mjesta. Sklapanje je moguće u samo 14 sekundi, pri brzinama vožnje do 50 km/h.

Bez obzira na krov, GranCabrio i dalje nudi dovoljno prostora za udoban prijevoz četvero ljudi. Svi oni će u vožnji imati iskustvo "vjetra u kosi", ali uz zadržavanje udobnosti i toplotne izolacije kada je krov rasklopljen.

Maserati GranCabrio

Dok se, ipak, vozi s otvorenim krovom, GranCabrio putnicima nudi grijanje u području vrata, s tri intenziteta, kako bi i u toj situaciji ostali na toplome.

Kao dodatna oprema dostupna je i zaštita od vjetra, koja se postavlja iza vozača i suvozača te sprječava turbulencije unutar kabine – ali, dok se ona koristi zadnja sjedišta nisu dostupna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije