Klasična elegancija: Predstavljen novi Ferrari Roma Spider

0
Radiosarajevo.ba

Novi Ferrari Roma Spider s platnenim krovom oslanja se na dizajn osnovnog modela, a ističe udobnost vožnje bez krova te njegovo sklapanje u samo 13,5 sekundi.

Najnoviji ljepotan iz Maranella predstavljen je ove sedmice u Marrakeshu – Ferrari Roma Spider, automobil talijanskog karaktera i dizajnerski povratak u pedesete i šezdesete godine prošlog vijeka. U kabriolet izvedbi on donosi oblik, proporcije i glavne specifikacije poznate iz osnovnog modela Ferrari Roma, kao i njegov V8 motor, ali s velikom razlikom u stilu: platneni krov koji se sklapa najvažnija je odlika ovog automobila, kao stvorenoga za užitak u vožnji.

Ferrari Roma Spider ističe se elegantnim dizajnerskim rješenjima, pa su tako posebno odabrano platno i kontrastni šavovi na krovu posebno istaknuti kao ono što će privući oko putnika. Krov će se sklapati za 13,5 sekundi, pri brzinama do 60 km/h, a posložen neće zauzeti previše mjesta u gepeku. Vozačima će na raspolaganju biti i posebna zaštita od vjetra, sklopljena u odmorište za glavu zadnje klupe, koja se također izvlači jednim pritiskom tipke na centralnoj konzoli.

GRAS obavijestio građane o izmjenama u režimu saobraćaja u narednim danima

Pod prednjom haubom twin turbo V8 (pod 90°) s 3.855 kubičnih centimetara koji razvija 620 KS i 760 Nm te ubrzava ovog ljepotana od nule do 100 kilometara na sat za 3,4 sekunde. Za prijenos snage zadužen je 8-stepeni mjenjač poznat iz modela SF90 Stradale, dakle sve jednako kao i kod osnovnog coupé modela.

Kabriolet je 84 kilograma teži od coupéa, primarno zbog mehanizma za rasklapanje krova i spomenutog preusmjerivača vjetra. Kako bi vožnja i u hladnijim danima bila udobna, grijana sjedala su dio standardne opreme, dok su kao dodatna oprema dostupni i grijači u području glave i vrata vozača i suvozača.

Cijene i dostupnost još nisu otkriveni, no spomenimo da je Ferrari Roma coupé dobavljiv po početnoj cijeni od oko 390.000 KM. Sklapat će se, dakako, u matičnoj tvornici Ferrarija u Maranellu, prenosi Autonet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak