Hyundai Tucson: Četvrta generacija popularnog SUV-a dobila hibridni pogon

0
Radiosarajevo.ba

Hyundai je u Seoulu predstavio novi Tucson koji će do kraja godine doći na europska tržišta. Četvrta generacija modela ističe se svojim izražajnim dizajnom, koji se interno nazvan "Sensuous Sportiness".

Najvažnija novost je da će popularni SUV biti dostupan kao blagi hibrid od 48 volti, puni hibrid i plug-in hibrid.

Foto: Hyundai

Tucson je blago narastao u svim dimenzijama: Dugačak je 4,50 metara, širok 1,87 metara, a visok 1,65 metara. Međuosovinsko rastojanje je produženo za jedan centimetar na 2,68 metara, a prostor za koljena straga povećan je 2,5 centimetra.

Zapremina prtljažnika porasla je za 33-107 litara, ovisno o odabranoj opremi i pogonskom sistemu. Drugim riječima: Na raspolaganju je 620 litara prtljažnog prostora u normalnoj konfiguraciji i do 1799 litara sa preklopljenim zadnjim sjedištima.

Foto: Hyundai

Sigurnosna oprema uključuje i bočni zračni jastuk između dva prednja sjedišta kako bi se spriječilo sudaranje glava vozača i suvozača. Automatski pomoćnik kočenja u nuždi ima funkciju da otkriva automobile koji dolaze ako vozač želi skrenuti lijevo.

U paleti motora nalaze se benzinci i dizelaši u kombinaciji s 48-voltnim "mild" hibridom, snage između 136 i 180 KS. Potpuni hibrid kombinira 1,6 litarski turbobenzinac i električni motor snage 44 kW, za ukupnu snagu 230 "konja". Na proljeće se očekuje plug-in hibridna verzija snage 265 KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak