Fiat Argo: Novi Punto ili jeftini subkompakt za zemlje trećeg svijeta

J. M.
Aktuelni Fiat Punto je jedan od najdugovječnijih automobila na tržištu, model koji uskoro slavi 12. rođendan.

Već dugo se špekulira o nasljedniku, iznose razne pretpostavke, ali još nema konkrentog odgovora na pitanje – kada će doći novi Punto i kako će izgledati.

Foto: Fiat

Odnedavno se kao mogući nasljednik europskog Punta spominje i Fiat Argo koji je prije dva mjeseca predstavljen u Brazilu.

Fiat Argo, subkompakt dužine 3,98 metara, postavljen je na prerađenu Small Wide platformu čiji su najpoznatiji predstavnici Fiat Tipo, Fiat 500X, Fiat 500L, Jeep Renegade, Jeep Compass...

Foto: Fiat

Ono što je izvjesno: Argo je u Brazilu zamijenio Fiatove subkompakte Palio i Punto, a kompanija planira i proizvodnju u Indiji. Spominjanje Brazila i Indije baš i ne ide u prilog tvrdnji da bi Argo u istom obliku mogao završiti i u Europi.

U Brazilu je Argo ponuđen u tri nivoa opreme – Drive, Precision i sportski HGT – koji su spregnuti s tri motora: 1.0 Firefly (77 KS), 1.3 Firefly (109 KS) i 1.8 EtorQ Evo (139 KS).

Foto: Fiat

Motori su spregnuti s 5-stepenim manuelnim ili 6-brzinskim automatskim mjenjačem.

Navodno Fiat planira i limuzinu na bazi Arga koja bi izvan Europe trebala zamijeniti modele Linea i Siena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak