Ovo još niste vidjeli: U SAD snimljena policijska 'potjera za kućom'

1
Radiosarajevo.ba
Ovo još niste vidjeli: U SAD snimljena policijska 'potjera za kućom'

Policija u američkom gradu Excelsior Springs (savezna država Missouri) nedavno je imala vrlo neobičan slučaj cestovne potjere koji je i snimljen, pa je nedugo zatim, očekivano, završio u mnogim medijima.

Policajci su, 23. decembra, uočili vozača jednog kamiona kako na prikolici za sobom vuče – kuću. Prema snimci čini se da je riječ o montažnoj mobilnoj kućici, ali ne baš maloj, koju je kamion vukao brzinom od oko 50 km/h.

Policiji se taj način "selidbe" učinio nesigurnim, pa su pokušali zaustaviti vozača, za kojeg su posumnjali da je pod utjecajem alkohola.

Kćerka hrabrog rudara Asima Šehanovića: "Ispraćala sam ga, pa se okretala uvijek, da ga zapamtim"

On se na njihove signale nije zaustavljao, već je – zajedno s kućom – počeo bježati. Policija ga je okružila sa nekoliko vozila, ali on je bio ustrajan u bijegu, pa su pred njega bacali čak i šiljke za nasilno zaustavljanje bušenjem guma.

Ni takva akcija nije uspjela, pa je jurnjava završila tek kada je bjegunac skrenuo s glavne na sporednu cestu, provukavši prikolicu s kućom kroz jarak i tamo zapeo. Cijela akcija zabilježena je policijskim kamerama, a nakon završetka neobične potjere vozač je ispraćen u pritvor.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak