Nov kao ispod čekića: Našli Mercedes W123 koji je u garaži stajao 34 godine

J. M.
Interesantna automobilska priča dolazi iz Njemačke. Nedavno je u ovoj zemlji preminuo starac koji je čitav život radio kao taksista.

Kada su rođaci ušli u njegovu garažu bili su šokirani ugledavši potpuno nov Mercedes 300 D serije W123!

Internet

Automobil koji je proizveden 1984. godine prešao je svega 82 km, a još je imao najlone na polietilenskim sjedištima ugrađivanim u taksi-verzije!

Ne treba ni spominjati da je kompletan "automobil kao ispod čekića", bez ijedne ogrebotine, izlizanog komada enterijera ili hrđe na podvozju.

Internet

Oni bolje upućeni članovi rodbine opisali su "slučaj". Preminuli taksista je godinama kruh zarađivao za volanom legendarnog Mercedesa W123 i silno se zabrinuo za svoju budućnost kada je firma iz Stuttgarta 1984. najavila novu generaciju automobila više srednje klase – model W124.

Mercedes W123 (1976-1985): Najprodavanija trokraka zvijezda u historiji

U strahu da će ostati bez "sredstva za rad" u slučaju udesa, kvara ili krađe, odlučio je – nabaviti još jedan Mercedes W123 i smjestio ga u garažu kao "rezervu". Riječ je o taksi verziji što pokazuje prazan prostor za taksimetar na armaturnoj ploči.

Internet

Pošto ga je njegov W123 savršeno služio, tako je zamjenska verzija ostala netaknuta 34 godine!

Inače, Mercedes 300 D W123 pokretao je 3,0 litarski redni 5-cilindrični dizelaš koji snagu od 88 KS prenosi na zadnje točkove preko 4-stepenog manuelnog mjenjača.

Internet

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak