Najbrža kućica na točkovima na svijetu koju pokreće moćni Audi

Radiosarajevo.ba
Najbrža kućica na točkovima na svijetu koju pokreće moćni Audi

Ideja kampera je načelno vrlo primamljiva, ali neki se odluče za izradu u kućnoj radinosti.

To posebno vrijedi za one s posebnim zahtjevima. S jedne strane nekima je bitan izgled, pa tako žele da njihov kamper što više sliči pravoj kući. Oni drugi bi pak htjeli neke posebne karakteristike, ali i nešto moćniju osnovu. A postoje i oni treći s dovoljno znanja i volje da takvo što naprave.

Loading...

Jedan takav primjer postoji u Britaniji, gdje je vlasnik napravio kućicu i postavio ju na osnovu Volkswagena. Radi se o Passatu iz 1999. godine. Ok, Passat nije loš, ali je daleko od pojma auta snova iz naslova. Zato je tu Audi RS4 koji je svoj moćni pogon dao ovom kamperu. S 4.2 V8 strojem od 450 KS i Quattro pogonom, ova je kućica lako postala najbržom od svoje vrste, piše Index.

Međutim, ono što je ovdje još zanimljivije je hidraulika, pa kad se kućica stacionira, lako se spusti i tako zamaskira. Gotovo je nemoguće razlikovati je od statičnog objekta. U nastavku pogledajte priču o ovom zanimljivom vozilu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak