Ford objavio kada prestaje proizvodnja Fieste

0
Radiosarajevo.ba
Ford objavio kada prestaje proizvodnja Fieste

Kako prenose britanski mediji, posljednja Fiesta će sići ​​sa proizvodne trake 7. jula, nakon što je kompanija krajem prošle godine odlučila da obustavi proizvodnju ovog modela.

Ovim se završava 47 godina proizvodnje i osam generacija Fieste. Posljednja dva primjerka će ostati u Fordu, jedna će se pridružiti međunarodnoj floti kompanije sa sjedištem u Kelnu u Njemačkoj, fabrici u kojoj je automobil proizveden, a druga je namijenjena floti naslijeđa Velike Britanije, prenosi Autoblog.

Fiesta je ukinuta jer je brendu bio potreban fabrički kapacitet za proizvodnju električnog SUV-a Ford Explorer, otkrio je Martin Sender, generalni direktor Ford Model E Europe, krajem prošle godine.

Uskoro iz štampe izlazi nova knjiga Faruka Šehića: "Roman o ljubavi u doba postapokalipse"

"Odlučili smo da pravimo naše električno vozilo ovdje u Kelnu", rekao je Sender.

"Došao je trenutak kada nam je potreban dodatni prostor za proizvodnju, jer fabriku u kojoj se pravila Fiesta pretvaramo u pogon za potpuno električna vozila. Zbog toga smo morali da donesemo odluku da zaustavimo proizvodnju ovog automobila."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak