Zvaničnici saopćili da su policijsku stanicu preplavili pacovi: "Jedu našu marihuanu"

3
Radiosarajevo.ba
Zvaničnici saopćili da su policijsku stanicu preplavili pacovi: "Jedu našu marihuanu"
Foto: Charlie Hamilton James / Pacovi / Ilustracija

Jedina stvorenja koja izgleda uživaju u propadajućem sjedištu policije New Orleansa (NOPD) su pacovi u prostoriji za dokaze u zgradi, rekli su zvaničnici ove sedmice, a prenosi CBS News.

"Pacovi jedu našu marihuanu. Svi su nadrogirani", izjavila je šefica NOPD-a Anne Kirkpatrick na sastanku gradskog odbora za krivično pravosuđe u ponedjeljak.

Prema WWL-TV podružnice CBS-a, sjedište NOPD-a u Broad Streetu toliko je preplavljeno pacovima i žoharima da osoblje nalazi izmet pacova na svojim stolovima, rekla je Kirkpatrick.

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Klima uređaji u zgradi su pokvareni, a liftovi ne rade, javila je WWL-TV.

"Kada kažemo da cijenimo naše zaposlenike, ne možete to reći, a istovremeno dozvoliti ljudima da rade u neprihvatljivim uslovima", rekla je Kirkpatrick komitetu.

Članovi Vijeća na sjednici odbora u ponedjeljak glasali su za odobrenje zakupa nove zgrade za NOPD. Novi desetogodišnji zakup koštao bi grad 670.000 dolara mjesečno, što je još uvijek jeftinije od 30 miliona dolara koliko bi koštalo popravljanje sadašnjeg sjedišta, rekao je Gilbert Montano, glavni administrativni službenik grada, za WWL.

"Tamo gdje radite, gdje živite, ako to nije prikladno, uvijek će utjecati na moral, tako da je to bio veliki faktor", rekao je Kirpatrick za WWL nakon sastanka.

Ako kompletno vijeće potpiše novi zakup, gradska policijska uprava će biti oslobođena pacova do ovog ljeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije