Žrtva napada mačetom poljska državljanka

Anadolija
Žrtva napada mačetom poljska državljanka
Ministarstvo za vanjske poslove Poljske saopćilo je da je žena koju je jučer na jugoistoku Njemačke mačetom ubio napadač bila poljska državljanka.

Glasnogovornik poljskog ministarstva za vanjske poslove Rafal Sobczak potvrdio je da je žrtva napada u Reutlingenu kod Sttutgarta bila Poljakinja i da su motivi za napad koji je izveo tražilac azila iz Sirije vjerovatno lične prirode.

Njemački mediji javili su da su napadač mačetom i ubijena žena bili bliski i radili u istom snack baru, što je otvorilo spekulacije da je možda u pitanju bio zločin iz strasti.

Glasnogovornik policije Bjoern Reusch saopćio je da je 21-godišnji muškarac, koji je od ranije poznat policiji, raspravljao sa ženom prije nego što ju je napao oko 16.30 sati prema lokalnom vremenu.

Mladić je neposredno nakon napada priveden, a policija istražuje motive istog. Reusch je, međutim, rekao kako dosadašnja istraga "ne ukazuje na to da je napad bio teroristički čin."

To je bio treći napad u Njemačkoj u posljednjih nekoliko dana. U petak je 18-godišnji Iranac iz Minhena u trgovačkom centru usmrtio devet osoba, od kojih sedam tinejdžera, dok je prošle sedmice napadač nožem i sjekirom napao putnike voza, ranivši pet osoba.

Četvrti napad u Njemačkoj se dogodio protekle noći kada se 27-godišnji Sirijac raznio bombom na muzičkom festivalu u Bavarskoj pri čemu je povrijeđeno 12 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije