"Zmaj rigao vatru": U toku predstave u Disneylandu evakusiani posjetitelji

0
Radiosarajevo.ba
"Zmaj rigao vatru": U toku predstave u Disneylandu evakusiani posjetitelji
Foto: Printscrean / Evakuacija u Disneylandu

Požar na ogromnom zmaju u američkom Disneylandu, posjetitelji evakuirani.

Veliki zmaj koji riga vatru zapalio se tokom nastupa uživo u Disneylandu u Kaliforniji.

Snimke objavljene na društvenim mrežama prikazuju pozornicu u plamenu i razglas preko kojeg se obavještava publiku da se predstava ne može nastaviti zbog nepredviđenih okolnosti.

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Osmanović: Mi ćemo se uvijek sjećati heroja, a oni ratnih zločinaca

Ljudi su zbog požara evakuisani iz područja u tematskom parku u Anaheimu, a prema izvješću vatrogasaca, povriijeđenih nema, prenosi Sky News.

Požar je izbio tokom izvedbe predstave Fantasmica, u kojoj se koriste specijalni efekti, najsavremenija projekcija i puno pirotehnike. Tokom predstave Mickey Mouse je dirigirao scenama iz Disneyjevih klasika, poput Aladina i Kralja lavova.

Zmaj koji predstavlja Disneyjevu zlikovku Maleficent je u jednom trenutku rigao vatru. Nakon toga je došlo do eksplozije na zmaju te ga je ogroman plamen cijelog progutao.

Posjetitelji iz nekoliko obližnjih atrakcija evakuisani su zbog gustog dima, saopćio je tematski park. Dodali su da se uzrok požara još uvijek istražuje. Slični prizori s vatrom bit će obustavljeni u svim tematskim parkovima širom svijeta zbog opreza, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije