Zloglasna banda džeparoški: U Španiji uhapšeno 20 žena iz BiH

2
Radiosarajevo.ba
Zloglasna banda džeparoški: U Španiji uhapšeno 20 žena iz BiH
Foto: EPA - EFE / Policija Španije / Ilustracija

Pripadnici španske Policia Nacional u Valensiji su uhapsili 20 žena iz Bosne i Hercegovine koje čine zloglasnu džeparošku bandu, a hapšenje je izvršeno nakon što su ih primijetili po dolasku iz Madrida, gdje su takođe aktivne.

Kako pišu španski mediji, sve žene su državljanke Bosne i Hercegovine, a navodno su se povukle iz Madrida, gdje im je policija već ušla u trag.

Inače, Valensija je ljeti popularno turističko mjesto i turisti su glavna meta ovih džeparoškinja, koje uglavnom rade u paru po dvije.

Analiza | Puhovski: Harris ima svoje adute, ali Trump je i dalje u značajnoj prednosti

Analiza | Puhovski: Harris ima svoje adute, ali Trump je i dalje u značajnoj prednosti

U akciji hapšenja državljanki BiH pored policajaca iz Valensije, učestvovali su i policajci iz Madrida, kojima se one već poznate.

Inače, kako javlja list Las Provincias, riječ je o džeparoškoj bandi koja putuje širom Španije i redovno mijenja mjesta kako bi zavarale trag.

Španski mediji još dodaju je riječ o izuzetno koordinisanoj bandi koja ima dobro uspostavljenu hijerarhiju i svako ima svoje zaduženje.

Policija naglašava da uhapšene žene nisu pripadnice dobro poznate bh.-bugarske bande, koja je jedna od najpoznatijih na ovim prostorima, pišu Nezavisne.

Iz policije Valensije kažu da je riječ o pravim profesionalkama koje koriste tašne i naočare da jedna drugoj šalju signale, navodno imaju prilično razvijen sistem neverbalne komunikacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Najnovije