Žestok odgovor Turske nakon krvavog napada u Ankari: 'Polomit ćemo im prljave ruke'

9
Radiosarajevo.ba
Žestok odgovor Turske nakon krvavog napada u Ankari: 'Polomit ćemo im prljave ruke'
Foto: X.com / Turski napad na pozicije PKK

U srijedu, 23. oktobra, Ankara je pretrpila krvavi napad na kompleks Turske vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u kojem su poginule četiri osobe.

Kao odgovor na napad, Turska je izvršila udare na ciljeve Kurdistanske radničke stranke (PKK) koju smatraju odgovornom za napad u Ankari.

Turska vojska napala je mete Kurdistanske radničke stranke (PKK)- koju Ankara i NATO smatraju terorističkom organizacijom - u sjevernom Iraku i Siriji nakon današnjeg napada u Ankari, rekli su sigurnosni izvori.

Donald Trump održao skup u New Yorku: Mnogi ga porede sa nacističkim iz 1939. godine

Donald Trump održao skup u New Yorku: Mnogi ga porede sa nacističkim iz 1939. godine

Vijest je ubrzo potvrdilo tursko ministarstvo odbrane saopćivši da su njegovi avioni izveli zračne napade na "terorističke mete" u sjevernom Iraku i sjevernoj Siriji, prenosi Sky News. Ukupno su pogođene 32 mete.

"Ukupno 32 cilja koja su pripadala teroristima uspješno su uništena u napadu odmazde", saopćilo je tursko ministarstvo odbrane.

Povodom napada u Ankari oglasio se i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan.

"Naša nacija treba da zna da će prljave ruke koje se protežu prema Turskoj definitivno biti slomljene; ​​nijedna struktura, nijedna teroristička organizacija, nijedan zli fokus koji cilja našu sigurnost neće moći postići svoje ciljeve", rekao je Erdogan nakon napada i dodao da će se borba protiv terorističkih prijetnji i njihovih pristalica nastaviti odlučno i u više dimenzija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije