Ženu nasred ulice udario grom

Radiosarajevo.ba
Ženu nasred ulice udario grom
U Pragu je u srijedu nasred ulice ženu udario grom, a ljekari hitne pomoći su jedva uspjeli spasiti joj život. Ona je nakon toga prevezena u bolnicu, te se nalazi u kritičnom stanju, javljaju danas češki mediji.

"Radim u hitnoj pomoći u Pragu 25 godina i ne pamtim da se u Pragu, gdje su kuće, visoke zgrade, gromobrani, stubovi nešto takvo desilo. Udar groma tipičan je za planinske oblasti. U gradu je to nešto apsolutno neuobičajeno", kazao je češkom radiju glasnogovornik praške hitne pomoći Ondžej Franjek.

Ženu koja je imala nesreću da u nju pogodi grom ljekari su dugo oživljavali ali na kraju su uspjeli i u kritičnom stanju s opekotinama su je prevezli u bolnicu.

Hitnu pomoć pozvalo je nekoliko prolaznika koji su tvrdili da je grom udario direktno u kišobran, međutim meteorolozi tvrde da je vjerovatnije da je grom udario u zgradu, a elektricitet iz njega je dopro do žene po mokrom tlu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije