Žena izrešetanog Srbijanca u Johanesburgu predosjetila tragediju

Radiosarajevo.ba
Žena izrešetanog Srbijanca u Johanesburgu predosjetila tragediju
Foto: Unilad / Đorđe Mihaljević sa suprugom

Srbijanac Đorđe Mihaljević (43), ubijen u Johanesburgu u ponedjeljak popodne u svom "poršeu", bio je živa meta posljednjih godina. Samo je bilo pitanje vremena kada će biti likvidiran. On je to znao i zato je porodicu poslao u Evropu, piše Unilad

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Natalia Gurkova-Mihaljevich (@natalia_gurkova_mihaljevich) on

Dvije nepoznate osobe na motoru, prišle su njegovom "poršeu" dok je stajao na semaforu i pripucali su dok je sjedio za volanom. Pokušao je da pobjegne, uspio je da pokrene automobil, ali podlegao je povredama poslije 100 metara. Policija traga za počiniocima, ali istražitelj Paul O'Sullivan sumnja da će oni ikad biti pronađeni.

Ovaj istražitelj ocjenjuje ubistvo Mihaljevića kao još jedno u nizu likvidacija koje su posljednjih mjeseci pretvorili Johanesburg u poprište obračuna kriminalaca iz istočne Evrope.

Njegova supruga Natalija Gurkova predosjetila je ubistvo muža.

"Đorđe i Natalija su u braku više od 10 godina. Njihovo dvoje djece žive na relaciji Bugarska - Crna Gora - Mediteran - Južnoafrička Republika. Posljednjih godina porodica je uglavnom živjela na Balkanu. Natalija se žalila suprugu da se ne osjeća sigurno u Africi i insistirala je da se vrate u Bugarsku. Bračni par se posljednji put vidio na Natalijinom rođendanu prije nekoliko dana, a ona je tragičnu vijest primila dok je bila u Sofiji na Nedjelji mode", navodi bugarski portal novini.bg.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije