Zemljotres magnitude 6.3 stepena pogodio Filipine

0
Radiosarajevo.ba
Zemljotres magnitude 6.3 stepena pogodio Filipine
Foto: Twitter / Jak zemljotres na Filipinima

Zemljotres magnitude 6.3 stepena pogodio je glavni filipinski otok, saopćile su vlasti.

Zbog jakog zemljotresa zaustavljen je željeznički promet u glavnom gradu Manili. Nema izvještaja o žrtvama ili većoj šteti nakon potresa koji se dogodio u moru na dubini od 10 kilometara i osjetio u obližnjim provincijama, objavila je filipinska seizmološka agencija.

"Željeznice i aerodromi obustavili su rad. Za sada nema izvještaja o većim posljedicama potresa i nadamo se da će tako i ostati", rekao je glasnogovornik civilne obrane i pomoćnik državnog sekretara Bernardo Rafaelito Alejandro za GMA televiziju.

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Dačić tvrdi: U utorak zasjeda Vijeće sigurnosti UN-a o BiH

Gradonačelnik Calatagana Peter Oliver Palacio, grada udaljenog samo pet kilometara od epicentra, rekao je za radio DZMM kako je potres bio vrtoglav te dodao da je gradski inženjerski odjel dobio upute da provjeri ima li štete.

Seizmološka agencija prvotno je zabilježila potres magnitude 6.2, ali je kasnije to promijenila na 6.3. Izvijestila je kako očekuje štetu i naknadne potrese. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije