Zelenski: "Rusija može zauzeti Kijev samo ako..."

4
Radiosarajevo.ba
Zelenski: "Rusija može zauzeti Kijev samo ako..."
Foto: FB / Velibor Ivanović / Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski govorio je na konferenciji za novinare u Kijevu, gdje je rekao novinarima da Rusija može zauzeti ukrajinsku prijestolnicu samo ako "sruši grad sa zemljom", prenosi Reuters.

Zelenski je rekao da je otvoren za razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, dodajući da je razgovarao o mogućnosti pregovora u Jerusalimu sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom.

Rekao je da se nada da će Benet imati "pozitivan uticaj" na mirovne pregovore sa Rusijom.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Komentari Zelenskog uslijedili su nakon što je neidentificirani zvaničnik ukrajinske vlade rekao da je izraelski premijer pozvao Zelenskog da prihvati Putinovu ponudu za okončanje rata, kako su objavili izraelski Walla news, Jerusalem Post i američki novinski sajt Axios.

Mikhail Podolyak, savjetnik Zelenskog, negirao je izvještaj medija, dok ga je visoki izraelski oficir opisao kao "očigledno lažan".

Premijer Bennett ni u jednom trenutku nije savjetovao predsjednika Zelenskog da prihvati dogovor od Putina - jer Izraelu nije ponuđen takav dogovor da bismo to mogli učiniti.

"Bennett ni u jednom trenutku nije rekao Zelenskom kako da postupi, niti ima bilo kakvu namjeru".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije